Daar is ze weer hoor, met haar voorliefde voor Orzo – haha. Ik kan er niets aan doen, ik vind Orzo gewoon veel lekkerder dan rijst! Thuis noemen we het altijd pasta rijst omdat het wat mij betreft echt een mix is tussen deze twee ingrediënten. Soms hoor ik nog steeds van mensen dat ze in de supermarkt geen Orzo kunnen vinden maar dan zoek je waarschijnlijk niet helemaal onder de goede naam. Je vindt Orzo in het pastaschap maar het wordt verkocht onder de naam Riso. Klinkt inderdaad niet helemaal logisch en als je dat niet weet dan snap ik dat je lang aan het zoeken bent. Het wordt verkocht door DeCecco in een blauw-gele verpakking, al geloof ik dat steeds meer merken geïnteresseerd raken in dit product Hoe dan ook, als je de Orzo dan eenmaal hebt gevonden kun je aan de slag met dit lekkere recept! Ik maakte Orzo met geroosterde bloemkool en knoflookchampignons, heel lekker en het staat zo op tafel, dat is minstens zo fijn.
Ik heb de bloemkool overigens geroosterd met een beetje Parrano en geloof mij: dat geeft de groente nog zoveel meer smaak. Sowieso is geroosterde bloemkool al heel anders dan gekookte bloemkool natuurlijk, maar door een klein beetje kaas toe te voegen wordt het nog veel lekkerder.
Deze Orzo met geroosterde bloemkool en knoflookchampignons vind ik persoonlijk het lekkerst om warm te eten, maar dat is puur persoonlijk. Je kunt het gerecht namelijk prima bewaren en de volgende dag meenemen voor de lunch.
Mocht je nou ook geen genoeg krijgen van Orzo; check hier dan al onze orzo-recepten. Daar ben je wel even zoet mee, haha.
Orzo met geroosterde bloemkool en knoflookchampignons
Benodigdheden
- oven
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 50 g Parrano - geraspt
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 bloemkool - in kleine roosjes
- 400 g Orzo
- 250 g kleine kastanjechampignons
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Doe de olijfolie samen met de Parrano, één teentje knoflook en een snuf zwarte peper in een kom en voeg hier de bloemkoolroosjes aan toe.
- Schep goed om en verdeel de bloemkool over de bakplaat. Rooster de bloemkool 30 minuten in het midden van de oven.
- Kook ondertussen de Orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit een klont boter in een grote pan en doe hier de kastanjechampignons in. Bak de champignons 2 minuten en voeg dan de rest van de knoflook, sjalot en verse peterselie toe. Bak de champignons tot ze helemaal zacht zijn.
- Giet de Orzo af zodra deze gaar is en schep deze bij de champignons in de pan.
- Schep als laatste ook de geroosterde bloemkool in de pan en roer alles nog even goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.