Er doen zich vast wel eens momenten voor waarop je aardappels over hebt. Of ze nou gekookt, gepureerd of gebakken zijn: gooi ze niet weg want ze dienen namelijk als basis voor deze gevulde aardappelkoekjes. Perfect om kliekjes mee op te maken! Mocht je nou geen kliekjes hebben dan maak je gewoon alsnog de aardappelpuree volgens onderstaand recept. Je kunt de aardappelkoekjes vullen zoals jij lekker vindt, ik deed het met ham en kaas. Voelt bijna een beetje als een tosti of cordon bleu op deze manier maar dan nét ietsje anders. Het is in ieder geval een lekker en simpel bijgerecht en ik weet zeker dat kindjes de verrassing in het midden kunnen waarderen.
Gevulde aardappelkoekjes
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen - geschild en in kleine stukken
- 1 tl nootmuskaat
- 50 g bloem
- 2 el maizena
- peper en zout
vulling:
- 4 plakken Belegen kaas
- 4 plakken ham
Instructies
- Doe de aardappelblokjes in een pan en voeg hier ruim voldoende water bij tot de aardappels onder staan. Kook de aardappels in 20 minuten gaar
- Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en voeg hier nootmuskaat, peper en zout aan toe.
- Laat de aardappelpuree iets afkoelen en roer vervolgens de bloem en maizena door de puree.
- Vorm acht ballen van de aardappelpuree en maak er kommetjes van. Leg in ieder kommetje een half plak kaas en een halve plak ham. Vouw de kommetjes zorgvuldig dicht en duw ze iets plat alsof het dikke pannenkoeken zijn.
- Smelt een klont boter in een koekenpan en bak hierin de aardappelkoekjes aan beide kanten goudbruin en gaar.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.