Sinds ik ooit een gerecht heb gemaakt waarin ik halloumi verwerkte, ben ik om. Want deze veelzijdige kaas zorgt voor een lekker subtiel smaakje en is qua structuur wat steviger, wat ik persoonlijk erg lekker vind. Zoals misschien bij de meesten bekend is, kun je deze kaas (als enige!) grillen of bakken. Dat betekent dat je er nog een lekker rokerig smaakje aan meegeeft en je warmt de kaas op zonder dat deze smelt. En met dat gegeven leek het me dus wel een goed idee om de halloumi vooral de hoofdrol te laten spelen, en er een burger mee te maken. Een bagel burger in dit geval want een harder broodje vind ik er beter bij passen. De halloumi combineerde ik met gebakken portobello, gebakken uien, wat rucola en een laag truffelmayonaise. Meer dan dat is het eigenlijk niet, en meer dan dat heeft het ook niet nodig. Héél lekker!
Halloumi Bagel Burgers met Portobello en Truffelmayo
Ingrediënten
- 2 blokken halloumi met basilicum in plakken gesneden
- 1/2 rode ui in ringen
- 1 grote teen knoflook geraspt
- 2 portobello's schoongeboend
- 2 bagels
- trufflemayonaise
- een handje rucola
- een beetje citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor voor het verwarmen van de bagels straks. Het aantal graden staat op de verpakking.
- Verhit een koekenpan of hapjespan op het vuur en bak hierin een deel van de plakken halloumi aan beide kanten bruin. Doe dit in twee etappes aangezien het niet allemaal in 1 keer zal passen (later kun je op laag vuur alle plakken warm houden).
- Terwijl de plakken halloumi bakken, verhit je in een andere koekenpan een beetje olijfolie. Bak hierin de ui lekker bruin, voeg halverwege het bakproces ook de knoflook toe. De portobello's bak je ook in deze pan aan beide kanten mooi bruin.
- Verwarm de bagels in de voorverwarmde oven. Haal ondertussen de gebakken portobello's uit de pan en snijd deze in repen. Wanneer de bagels klaar zijn haal je de halloumi en de ui van het vuur zodat je alles warm kunt serveren.
- Snijd de bagels horizontaal doormidden en smeer een beetje truffelmayonaise op de binnenkant. Beleg dan de onderkant van de bagel met de helft van de gebakken halloumi, repen portobello en uienringen. Leg daar bovenop nog een beetje rucola, eventueel een extra dot truffelmayonaise en maak af met een beetje citroensap. Serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.