Op de een of andere manier eten wij hier in huis nooit broccoli. Waarom weet ik eigenlijk niet, ik denk dat ik het niet spannend genoeg vind. Bloemkool komt hier nog wel eens voorbij maar broccoli alleen maar als het in een groentemix zit of iets dergelijks. Misschien moet ik het maar eens proberen, wanneer ik er een lekker recept bij heb gevonden. Dit recept dat Esther mij stuurde is in ieder geval al een goed begin. Wij zijn immers dol op kip en champignonsaus en aangezien beide ingrediënten in deze Broccoli ovenschotel verwerkt zijn, moet het haast wel een succes zijn.
Wat heb je nodig (4 personen)
- 2 struiken broccoli
- 400 gram kipfilet
- 1 blik geconcentreerde champignonsoep (Unox, 515 ml)
- 3 eetlepels Yofresh
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel ketjap
- 1 handvol paneermeel of broodkruim
- 300 gram Basmatirijst
- peper en zout
1. Kook de broccoli in ruim voldoende en ietwat gezouten water beetgaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
2. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met peper en zout. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin kort de knoflook tot deze gaat geuren, laat de knoflook niet verbanden! Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom goudbruin. Blus af met de ketjap.
3. Maak ondertussen een papje van de champignonsoep, de Yofresh en een klein beetje water. Zorg ervoor dat je niet teveel water pakt, je kunt beter wat moeten toevoegen dan het weg moeten halen. De saus moet schenkbaar maar niet té dun zijn.
4. Leg de kip onderin een ingevette ovenschaal en doe hier vervolgens de broccoliroosjes overheen. Giet de champignonsaus eroverheen en bestrooi de ovenschotel met het paneermeel. Eventueel kun je het nog iets afstrooien met geraspte kaas.
5. Schuif de broccoli ovenschotel voor twintig minuten in het midden van de oven tot de paneermeel bruin kleurt en knapperig wordt.
6. Kook ondertussen de basmatirijst gaar en serveer de Broccoli ovenschotel op de rijst.
Ziet er lekker uit!
Ziet er lekker uit , ik heb het ook gemaakt en het is echt lekker!
Wij zijn hier thuis helemaal gek van broccoli! En eten eerder niet zo vaak bloemkool omdat het zo…saai lijkt. Wellicht met een goed recept…. ;)
Hoi , lijkt mij lekker !
Ik heb iets soortgelijks , 400 gram kip in blokjes even in wat boter aanbakken, knoflookje erboven persen en peper erboven malen
Ca 750 gram broccoli in roosjes verdelen , stelen in plakjes , even 5 minuutjes koken , goed afgieten
Kip in ovenschaal , hoge , scheppen , broccoli erbovenop
Dan blik kipragout mengen met bekertje creme fraiche en eetlepel kerrie poeder en dit weer over broccoli verdelen als slot nog 4 eetlepels geraspte kaas erop
Oven op 200 graden en minuutje of 30 in de oven
Recept is voor 4 personen
Kook ze