Wanneer begint bij jullie kerstmis? Bij ons begint het op kerstavond, bij mijn ouders thuis. Dat doen we ieder jaar en mijn ouders zorgen dan voor een flink gedekte tafel met vlees, groenten, salades, sausjes en een gourmetstel. Héél gezellig. Maar de andere dagen vullen we eigenlijk ieder jaar anders in. En zo komt het ook wel eens voor dat we al lekker in de middag beginnen met borrelen, de ene keer met vrienden, de andere keer met familie. Ook dat is heel gezellig en dan kunnen lekkere hapjes natuurlijk niet ontbreken. Want kerst = veel. lekker. eten.
Mocht je nou zo’n fijne kerstborrel organiseren, of wil je gewoon wat meenemen voor bij de gastvrouw/heer thuis, dan kun je deze kipgehaktballetjes eens maken. Erg makkelijk en zowel warm als koud heel smaakvol. Ideaal lijkt me, dan kun je ze namelijk ook gewoon ruim van te voren maken en meenemen. Serveer ze met een prikker!
Kipgehaktballen met Cranberrysaus
Ingrediënten
- 350 gram kipgehakt naturel
- 2 tl tijm gedroogd
- 3 el ketjap manis
- 2 tenen knoflook geraspt
- 1 ei
- peper
- zout
- paneermeel zoveel als nodig
- roomboter
- 250 gram cranberrysaus in pot
- 2 flinke el Smokey barbecuesaus
Instructies
- Doe het kipgehakt in een grote schaal en voeg daar alle ingredienten behalve de roomboter en sauzen aan toe. Kneed alles goed door elkaar. Zorg dat het gehakt niet te nat blijft. Is dat wel het geval voeg dan nog wat paneermeel toe.
- Kneed vervolgens 12-15 gehaktballetjes en verhit hierna een flinke klont roomboter in een pan. Bak de balletjes goudbruin op hoog vuur, en zet het vuur dan middelhoog zodat de ballen kunnen garen.
- Ondertussen verwarm je de cranberrysaus zodat deze wat vloeibaarder wordt, en dan voeg je de barbecuesaus toe. Roer goed door elkaar.
- Rol de kipgehaktballen door de saus en serveer ze, samen met wat saus, in een schaaltje met prikkers erin.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Hoi,
Ik heb deze gemaakt maar ik had op het einde de ketjap over omdat ik dacht dat dit bij de sausen gerekend werd.
Maar dan zag ik dat het enkel de Cranberry en BBQ saus was die moest gemengd worden.
Dus de ketjap doe je normaal bij het kippengehakt?