Cook the books: Cordon Bleu gehaktrol uit Makkelijk & Snel van Brenda Hoff

Een paar jaar na de lancering van Snelle Klassieker lanceerde vriendinnetje Brenda van BrendaKookt onlangs haar nieuwste kookboek: Makkelijk & Snel. In Makkelijk & Snel vind je gerechten voor de hele dag die allemaal snel te maken zijn, laagdrempelig zijn en zijn voorzien van allerlei variatietips. Hierdoor is er altijd wel een versie van het recept die jij lekker vindt. Ik ging met haar boek aan de slag en mijn oog viel op de Cordon Bleu gehaktrol. Dat is een soort MEGA saucijzenbrood maar dan gemaakt van kipgehakt, gevuld met ham en kaas – net zoals een kip cordon bleu. Viel mega in de smaak bij ons thuis dus ik wil het recept ook graag met je delen.

Brenda Hoff - Makkelijk & Snel

Makkelijk & Snel

Ik zei het net al even maar in Makkelijk & Snel vind je makkelijke maaltijden zonder poespas, bereid met toegankelijke ingrediënten die je bij de supermarkt om de hoek koopt. Ruim 60 laagdrempelige lekkere recepten vind je in het boek, voorzien van allerlei variatietips. Hierbij moet je denken aan maaltijdsalades en snelle eenpansgerechten met weinig afwas. Maar ook aan ovenschotels en een hoofdstuk met supersnelle recepten die zelfs binnen 20 minuten op tafel kunnen staan.

Een kookboek waar je altijd iets aan hebt dus en op doordeweekse dagen perfect van pas kan komen. Gelukkig heeft Brenda ook gezorgd voor simpele spektakelstukken voor in het weekend of voor een etentje.

Makkelijk & Snel is een kookboek waar je op ieder moment van de dag iets mee kunt. Niet alleen maar hoofdgerechten dus maar ook toetjes, bijgerechten, maaltijdsalades… er is voor ieder wat wils.

Als je Brenda’s blog volgt dan zul je Makkelijk & Snel heel herkenbaar vinden: simpele gerechten zonder al teveel poespas, geen moeilijkheden met lastig verkrijgbare ingrediënten. Mocht het dan toch nog te ingewikkeld of tijdrovend zijn dan geeft Brenda je nog wat extra tips bij het koken en hoe je nog meer tijd zou kunnen besparen.

Een leuk en gezellig kookboek voor iedere dag!

Makkelijk & Snel van Brenda Hoff is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com voor €19.95

Kip cordon bleu

Cordon Bleu gehaktbrood

Het was even zoeken voor welk recept ik wilde gaan, maar ik zag de foto van het Cordon Bleu gehaktbrood en dacht YES, dat is ‘m. Ik ben namelijk dol op kip cordon bleu’s en die vulling verpakt in een jasje van bladerdeeg en in het groot gemaakt… ja hoor, helemaal voor mij!

Het gerecht moet 45-50 minuten in de oven maar de voorbereidingen zijn minimaal. Weinig moeite, groots effect dus.

No ratings yet

Kip Cordon bleu gehaktbrood

Porties1 brood (4 personen)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 500 g kipgehakt
  • 1 teentje knoflook - geperst
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 takjes tijm - gerist
  • 2 eieren
  • 2 el paneermeel
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 4 plakken Jong Belegen kaas
  • 4 plakken ham
  • peper en zout
  • sesamzaadjes - ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Meng in een kom het gehakt met de knoflook, ui, tijmblaadjes, 1 ei en het paneermeel. Voeg peper en zout toe en kneed alles goed door elkaar.
  • Rol het bladerdeeg uit en verdeel in het midden van het deeg de helft van het gehaktmengsel in de lengte. Maak in het midden van het gehakt over de hele lengte een kuiltje en beleg dit met de plakken ham. Het is de bedoeling dat de ham aan beide kanten over het gehakt heen valt.
  • Leg de kaas op de ham in het kuiltje en vouw de overliggende ham over de kaas terug. Zorg dat aan de randen van de ham nog gehakt zichtbaar is.
  • Verdeel het overige gehakt over de ham en kaas en zorg dat er een grote rol gehakt ontstaat.
  • Vouw het bladerdeeg om het gehakt en druk goed aan zodat het dicht zit. Leg het gehaktbrood met de vouwkant naar beneden op de bakplaat.
  • Smeer het hele brood in met losgeklopt ei. Bestrooi het gehaktbrood met sesamzaadjes en bak het gehaktbrood in 45-50 minuten goudbruin en gaar.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kip cordon bleu

Join the Conversation

  1. Vivian says:

    Lijkt me wel lekker, maar hoe eet je dit? in de zin van: als hoofdgerecht? met wat erbij?

    1. Sabine Author says:

      Ik zou het met een salade of wat gegrilde groenten doen, het bladerdeeg maakt het geheel al stevig genoeg. Je zou er eventueel nog geroosterde aardappeltjes bij kunnen eten.

      1. Vivian says:

        bedankt voor de tip! gaan we proberen :-)

  2. Ik heb het gemaakt maar de bladerdeeg was aan de onder kant helemaal niet goed gebakken. Is er een tip ervoor?

    1. Sabine Author says:

      Je ontkomt daar helaas niet helemaal aan omdat het vocht uit het vlees naar beneden loopt en daarmee dus ook in het deeg. Je zou voor het verdelen van het vlees eventueel een beetje paneermeel over het bladerdeeg kunnen strooien.

  3. Ronald says:

    Hoi,
    Jammer dat je het kipgehakt niet krimpvast hebt gemaakt.
    Dan blijft de korst wel netjes om het vlees zitten en wordt het geheel niet sompig.
    Als je daarnaast een geperforeerde bakmat (herbruikbaar matje van siliconengaas van 3 euro) gebruikt op je bakrek (niet de bakplaat) dan kan hij luchten, het vocht verdampt, bakt de onderkant goed mee en blijft ook de onderkant droog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close