Als het buiten echt goed koud wordt krijg ik automatisch zin in warme chocolademelk met slagroom. Heerlijk zo’n dampende mok na een lange wandeling in het bos terwijl je wangen vurig zijn en je vingers ijskoud. Thuis drink ik het vrijwel nooit, dan ga ik eigenlijk altijd voor cappuccino, maar ergens is dat best zonde. Chocolademelk is namelijk zo gemaakt en vers is ‘ie het allerlekkerst. Voor deze Fastfood Friday heb ik een heerlijke zoetige en warme variant voor je: witte chocolademelk met pumpkin spice. Pumpkin spice is steeds beter te krijgen in Nederland en dat is heel fijn, je maakt er namelijk gruwelijk lekkere dingen mee! Een lepeltje pumpkin spice zorgt in deze chocolademelk voor een subtiel kruidige smaak die perfect past bij deze maanden van het jaar.
Pumpkin spice kom je in de supermarkt nog niet snel tegen, maar online bestellen is echt een eitje. Kijk anders ook eens bij winkels als Xenos of Dille & Kamille, wellicht dat je daar een potje kunt vinden. Geen zin in een zoektocht? Maak dan je eigen pumpkin spicemix met:
- 5 el kaneelpoeder
- 2 el gemberpoeder
- 1 el nootmuskaat
- 2 tl gemalen kruidnagels
- 1 tl pimentpoeder
Uiteraard maak je met bovenstaande hoeveelheden veel meer dan je nodig hebt voor deze witte chocolademelk, maar bewaar het in een luchtdicht potje en het blijft maanden goed. En geloof mij: als je eenmaal pumpkin spices hebt, gebruik je het vaaaaak! In carrotcake is het bijvoorbeeld ook heerlijk.
Witte chocolademelk met pumpkin spice
Benodigdheden
- steelpan
Ingrediënten
- 250 ml melk
- 50 g witte chocolade - in stukken
- 1/2 tl vanille-aroma
- 1 tl pumpkin spice
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de witte chocolademelk met pumpkin spice in een steelpannetje en verwarm het geheel tot de chocolade en de suiker zijn gesmolten.
- Schenk de chocolademelk in een mok en top af met een dot slagroom en wat extra pumpkin spices.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.