Spaghetti Bolognese taart

#spon

In samenwerking met Heinz

YES! Het is weer tijd voor een nieuw Spaghetti-taart recept. Het vorige recept dat ik deelde stamt alweer uit 2018 en aangezien het nog iedere week in de top 5 van best bekeken recepten staat, vond ik het tijd worden voor een nieuwe variant. Ik snap wel dat dit gerecht populair is bij velen van jullie. Ook als ik het thuis op tafel zet wordt er gereageerd met ooh’s en aah’s, met name uit de mond van mijn (bijna) kleuter want hoe tof is het om taart te eten als avondeten!

Omdat we richting de herfst gaan en ik dan altijd wat meer behoefte heb aan comfort food, koos ik nu voor spaghetti bolognese als basis. De geur van vers gemaakte bolognesesaus in huis doet mij onmiddellijk denken aan de herfst en als het even kan laat ik de saus het liefst drie tot vier uur pruttelen. Mocht je daar helemaal geen tijd voor hebben dan kun je met 30 minuten ook prima uit met dit recept. Voor de saus heb ik een basis gebruikt van Heinz Tomato Frito. Deze tomatensaus heeft al een lekkere rijke smaak dankzij de knoflook en ui die 2,5 uur gesudderd hebben in zonnebloemolie en vervolgens gemengd zijn met zongerijpte tomaten, waardoor het uren lang pruttelen van de bolo eigenlijk niet meer nodig is. Ik heb standaard meerdere pakjes in mijn voorraadkast staan zodat ik redelijk snel een lekker gerecht op tafel kan zetten.

P.S: Geen zin om een taart te maken van de spaghetti? Laat de eieren achterwege en serveer de spaghetti met de bolognese-saus er overheen en maak af met Parmezaan.

Spaghetti bolognese taart

Spaghetti bolognese taart

2.80 van 5 stemmen

Spaghetti Bolognese taart

Porties6 personen*
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur
Waar te bewaren koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer

Benodigdheden

  • springvorm van 26 cm doorsnede

Ingrediënten

Bolognese-saus

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 blikje Heinz Tomato Puree - 70 g
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 500 g rundergehakt
  • 1 pakje Heinz Tomato Frito - 350 g
  • 150 g Heinz Tomato gezeefd
  • 1 laurierblaadje
  • 2 el balsamico-azijn
  • zwarte peper
  • verse basilicum - fijngesneden

Spaghetti taart

  • 500 g spaghetti
  • 4 eieren
  • 100 g Parmezaanse kaas - geraspt

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een diepe pan en fruit hierin de ui en knoflook aan tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de Heinz Tomato Puree en de oregano toe en bak dit 2 minuten mee.
  • Doe het gehakt in de pan en bak rul.
  • Schenk de Heinz Tomato Frito en Heinz Tomato gezeefd in de pan. Voeg het laurierblaadje en de balsamico-azijn toe. Roer goed door en breng de saus aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de bolognese-saus 30 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en verse basilicum.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ en vet de springvorm in.
  • Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar.
  • Klop ondertussen de eieren in een aparte kom los.
  • Giet zodra de spaghetti gaar is deze af. Voeg de Bolognese-saus en de eieren aan de spaghetti toe en roer even goed door.
  • Schep de spaghetti bolognese in de springvorm. Strooi de Parmezaanse kaas over de spaghetti taart en schuif de taart 25 minuten in het midden van de oven tot de kaas helemaal gesmolten is en de bovenkant van de taart licht knapperig is geworden.

Notities

*Serveer je deze spaghetti taart met een frisse salade erbij of heb je kleine eters, dan is deze taart genoeg voor 8 personen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Spaghetti bolognese taart

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close