Krokante kippenvleugels uit de Airfryer met Kerriedip – Fastfood Friday

Vandaag deel ik met jullie: krokante kippenvleugels uit de airfryer met Kerriedip! We zijn hier in huis dol op krokante kip, maar vooral op krokante kip! Als het velletje krokant is geworden of als we KFC-style kip maken genieten we er toch net even ietsje meer van. Het leek mij een leuk experiment om eens te kijken of ik kip ook goed krokant zou kunnen krijgen in de Airfryer. Dat heb ik nog niet eerder geprobeerd! Ik verklap alvast dat het een een recept wordt die je snel, gemakkelijk en super smakelijk kunt maken.

Het magische ingrediënten voor krokante kippenvleugels uit de airfryer

Ik ging op zoek naar wat inspiratie en kwam tot de ontdekking dat bakpoeder een magisch ingrediënt zou zijn. Dát zou ervoor zorgen dat de kip echt krokant moest worden en verder eigenlijk niets. Klonk eigenlijk best ideaal want geen gedoe met hete olie, kip paneren, het maken van een bierbeslag of wat dan ook. Nee, gewoon even wentelen door bakpoeder en in de Airfryer stoppen. Leek mij een topper voor Fastfood Friday dus bij deze!

Is krokante kip uit de airfryer gezonder?

Ja! Dit komt doordat de airfryer werkt met hete lucht in plaats van olie om de kip te bakken. Hierdoor wordt er veel minder vet gebruikt bij het bereiden van de kip, wat resulteert in een lager vetgehalte in het eindproduct. Bovendien kunnen veel airfryer-modellen worden ingesteld om overtollig vet uit het voedsel te laten druppelen tijdens het kookproces, waardoor het nog gezonder wordt. Door het verminderde gebruik van olie, zijn kipgerechten bereid in de airfryer over het algemeen lichter en bevatten ze minder calorieën en verzadigde vetten dan gefrituurde kip.

Krokante kip uit de airfryer is echt een game changer als het gaat om gezond koken. Met minder vet en dezelfde knapperigheid als frituren, is het een win-win situatie. En deze kippenvleugels laten zien hoe eenvoudig het is om iets lekkers op tafel te zetten zonder gedoe!

Krokante kip uit de oven

Mocht je geen Airfryer hebben dan kun je deze chickenwings gelukkig ook klaarmaken in de oven. Houd dan dezelfde temperaturen en baktijden aan. Mocht jouw Airfryer niet tot 220 graden Celcius gaan, kies dan voor de hoogste stand en kijk of de kip na het laatste tijdsblok gaar en krokant is. Is dit niet het geval, dan schuif je de kip gewoon nog wat langer terug.

Wat serveer je naast krokante kippenvleugels uit de airfryer?

Krokante kippenvleugels uit de airfryer zijn perfect te combineren met een frisse salade, knapperige groenten of wat frietjes. Om de kip nog wat extra smaak te geven, zet ik soms nog wat extra kruiden zoals peterselie of bieslook op tafel. Het leuke van dit recept is dat je er eindeloos mee kunt variëren en experimenteren. Voeg bijvoorbeeld wat citroensap toe aan de marinade voor een frisse twist, of ga voor een pittigere smaak door wat cayennepeper toe te voegen.

Conclusie: mega krokant, makkelijk en nog gezonder ook!

Voor mij is dit een typisch gerecht dat ik op zaterdagavond op tafel zet als ik zin heb om te snacken, maar toch een iets gezonder alternatief wil dan de snackbar. En het kost me super weinig moeite! Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn om dit recept uit te proberen als ik ben om het met jullie te delen. Ik vind het iedere dag nog zo’n feestje om mijn kookavonturen te delen met jullie.

Laat me weten hoe het gaat als je deze kippenvleugels thuis maakt. Ik kijk uit naar jullie reacties!

Wil je meer airfryer recepten uitproberen?

Krokante kippenvleugels uit de airfryer

Krokante kip airfryer

3.40 van 10 stemmen

Krokante chickenwings uit de Airfryer

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Hoelang te bewaren direct serveren

Benodigdheden

  • Airfryer

Ingrediënten

Krokante chickenwings:

  • 1 kg chickenwings
  • 2 el bakpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout

Kerriedip:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el yoghurt of crème fraîche
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder

Instructies

  • Dep de chickenwings droog met een vel keukenrol.
  • Schep de knoflook- en uienpoeder en peper en zout door de bakpoeder.
  • Verwarm de Airfryer naar 120℃.
  • Wentel de chickenwings door het droge mixje; zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn met een dun laagje bakpoeder.
  • Leg de chickenwings op een bakpapiertje in de Airfryer. Zorg ervoor dat de chickenwings niet overlappen, je zult dus in meerdere etappes moeten bakken.
  • Bak de chickenwings 15 minuten in de Airfryer.
  • Verwarm de Airfryer dan naar 220℃ en bak de chickenwings nog eens 15-20 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn geworden.
  • Roer alle ingrediënten voor de kerriedip door elkaar en serveer deze bij de krokante chickenwings.

Wij hebben alle airfryer recepten op één pagina verzameld!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

krokante chickenwings uit de Airfryer

Join the Conversation

  1. Mandy says:

    Superlekker en snel klaar! Mijn Airfryer kan niet warmer dan 200 graden, heb ze in totaal op het tweede blok 23 minuten erin gedaan. Overigens vonden we het wel wat zout, dus volgende keer zou ik geen zout toevoegen aan het bakpoeder. Maar dit komt zeker nog eens op tafel!

  2. Gerdy says:

    Kan je dit ook doen met kippendijen zonder bot?

    1. Sabine Author says:

      Ja hoor, al hebben die wel wat langer de tijd nodig in de Airfryer als je ze in stukken laat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close