Ik eet, net als Sabine, heel graag een lekkere pasta en ik probeer regelmatig wel eens wat uit. Maar wat ik tegenwoordig niet zo vaak meer doe is een pastasaus maken. Als ik dat doe dan neem ik daar de tijd voor en breng ik de saus op smaak zoals ik hem hebben wil, kruidig en een beetje zoet. Heel lekker hoor, maar een pasta heeft soms helemaal niet zoveel nodig en kan al heel lekker zijn met alleen wat olijfolie, verse kruiden en knoflook. En dat is dan ook wat ik momenteel regelmatig maak. Goede smaakmakers voor de basis, en nog wat toppings – denk aan Parmezaan, rucola of gebakken cherrytomaatjes – er bovenop.
In het geval van dit recept heb ik dat dus ook gedaan. In de basis een lekkere spaghetti die je kookt, en waar je vervolgens een zelfgemaakte knoflook/basilicum-olie doorheen roert. De zoete puntpaprika’s die je ondertussen hebt gegrild snijd je in reepjes en meng je er ook doorheen. Stop dan alles in een ovenschaaltje en leg er dan nog wat plakken mozzarella op. Even laten grillen in de oven en je hebt een lekkere pasta op tafel staan.
Spaghetti met knoflook/basilicum olie en gegrilde zoete paprika
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 2 zoete puntpaprika's
- 30 gram verse basilicum
- 2 rode pepers
- 8 el olijfolie
- 2 tenen knoflook geraspt
- peper
- zout
- 1 bol XL mozzarella in plakken gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Halveer de zoete puntpaprika's in de lengte en snijd ze schoon aan de binnenkant. Leg ze met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven voor 10 minuten. Als ze donker (dus niet zwart!) beginnen te worden zijn ze klaar.
- Verander de ovenstand naar grillstand (vanaf de bovenkant) en verlaag de temperatuur naar 200 graden.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de gegrilde paprika's in reepjes (leg de kant met vel naar beneden, dat snijdt makkelijker).
- Maal vervolgens in een foodprocessor de basilicum, rode peper, olijfolie, knoflook en peper en zout met elkaar.
- Giet dan de spaghetti af en roer de basilicum-olie en gegrilde paprikareepjes erdoor. Stop de pasta in een ovenschaal en beleg de bovenkant met de plakken mozzarella. Schuif voor 10-12 minuten in de oven. Klaar als de mozzarella een beetje bruin begint te worden.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.