Creamcheese paaskoekjes

Na de mini chocolade Paascupcakes van afgelopen dinsdag heb ik nog een leuk paasrecept voor jullie maar dit keer in de vorm van koekjes. Paaskoekjes om precies te zijn die met een beetje fantasie doen denken aan een vogelnestje met eitjes. Ze zijn bijna net zo makkelijk te maken als de duimkoekjes al gebruik ik er iets andere ingrediënten voor. Maak ze vooral lekker kleurrijk, dat hoort bij Pasen! Hoe gezellig deze Paaskoekjes ook staan, ik denk niet dat ze het heel lang zullen overleven. Ze zijn namelijk verslavend lekker! Dat ze tevens vreselijk slecht voor je zijn vergeten we maar even.

creamcheese paaskoekjes

creamcheese paaskoekjes

Wat heb je nodig? (± 20 stuks)

  • 225 gram zachte roomboter
  • 200 gram Monchou
  • 300 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 400 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • witte, pure en melkchocolade
  • gekleurde suikerparels

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Doe de roomboter en de Monchou in een kom en klop dit met een elektrische mixer door elkaar tot het een zacht en romig mengsel vormt.

3. Voeg het ei, de suiker en het vanille-aroma toe en klop nogmaals tot de suiker volledig is opgenomen.

4. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en kneed het geheel met je handen tot een deeg. Houd er rekening mee dat het geen zacht/glad koekdeeg wordt, het blijft plakkerig. Dit is normaal.

5. Vorm balletjes van het deeg (ter grootte van golfballetjes) en leg ze met voldoende tussenruimte -zo’n vier centimeter tussen elk koekje- op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Duw met je duim een kuiltje in het midden van het koekje.

6. Bak de koekjes in het midden van de oven zo’n tien minuten en laat ze daarna volledig afkoelen op een taartrooster. De koekjes zullen niet bruin worden, dus bak ze niet langer dan tien, maximaal twaalf minuten. Maak met een theelepel het kuiltje in de koekjes weer even dieper zodra de koekjes uit de oven komen.

7. Smelt de drie soorten chocolade au bain marie. Verdeel de melk- en witte chocolade met behulp van een theelepel in de kuiltjes van de koekjes. Strooi de suikerparels over de chocolade wanneer deze nog zacht is.

8. Spat de pure chocolade met behulp van een theelepel over de koekjes, dit mag lekker rommelig. Laat de koekjes nu volledig drogen tot de chocolade weer gestold is.

creamcheese paaskoekjes

creamcheese paaskoekjes

creamcheese paaskoekjes

Join the Conversation

  1. Hester says:

    Wat een leuke, vrolijke koekjes! Smaken ze ook echt anders door de monchou erdoor?

    1. Sabine says:

      Ja, absoluut. Ze zijn een stuk zachter van textuur en smaak. Erg lekker!

  2. Josianne says:

    Hmmmmm, dit klinkt echt heerlijk! Ik ben altijd een beetje huiverig als er monchou door een recept gaat, maar vaak blijkt het erg lekker te zijn :)

    1. Sabine says:

      De monchou heeft geen overheersende smaak ofzo hoor, probeer het eens zou ik zeggen. Ze zijn erg lekker!

  3. Joyce says:

    Ziet er echt heerlijk uit! Lastig met al die paasrecepten om te kiezen wat ik nou daadwerkelijk wil en ga maken haha

  4. Juudith says:

    oee ze zien er echt jummie uit!!

  5. Sanne says:

    Wat zien ze er vrolijk uit! En het klinkt ook erg lekker:)

  6. Carola says:

    Wauw ze zien er mooi en heerlijk uit!

  7. Erg leuk! Ik ben van plan ze morgen te gaan maken! Maar ik heb een vraagje: maakt het uit of de monchou koud of kamertemp is?

    1. Sabine Author says:

      Op kamertemperatuur is het makkelijker verwerken, dus daar zou ik wel voor kiezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close