Het is bijna zover, Sinterklaasavond! En daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Kruidnoten zullen je mogelijk al om de oren vliegen maar mocht je zin hebben om wat lekkers te bakken, dan kan ik deze taart van harte aanbevelen. Super makkelijk want we hebben hem gemaakt met de OhMyFoodness Cheesecake Bakmix. En dan de ‘Speculaas Karamel’ variant. Op zichzelf al heerlijk natuurlijk maar met deze Sint-twist is het een nóg feestelijker geheel geworden.
Wat hebben we gedaan…
De cheesecake heeft een licht karamel smaakje en de bodem is gemaakt van speculaas. Voor de sint-twist hebben we een laag spijs bovenop de bodem uitgerold en door het cheesecake-beslag hebben we gesmolten chocolade geroerd. Bovenop hebben we voor de sierlijke vormen nog een paar druppels gesmolten chocolade gelegd en we hebben de cheesecake afgemaakt met een flinke lading snoepgoed, kruidnoten en chocolade. Tip: hou je niet in. Hoe meer snoepgoed, hoe beter ;-)
As simple as that! Overigens is het net als op de verpakking staat vermeld een optie om de karamel niet door het cheesecakebeslag te roeren, maar deze ook nog als topping te gebruiken.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Sinterklaas Cheesecake met OMF Bakmix!
Ingrediënten
- 1 OhMyFoodness Speculaas Karamel Cheesecake Bakmix + bijbehorende ingrediënten zoals op de verpakking vermeld staat.
- 300 gram spijs
- 1/2 ei losgeklopt
- 200 gram pure chocolade 70% cacao
- Strooigoed naar keuze
Instructies
- Verwarm de oven voor zoals op de verpakking vermeld staat.
- Maak de cheesecake met de OMF bakmix volgens de instructies die op de verpakking vermeld staan, maar voeg de volgende stappen toe:
- Nadat je de koekbodem in de springvorm verdeeld hebt, kneed je het halve ei door het spijs. Leg de klomp spijs op de koekbodem en rol voorzichtig uit. Niet tot aan de rand, houd ongeveer 1 cm rondom vrij.
- Maak nu de vulling van de cheesecake en smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
- Voeg 3/4 van de chocolade aan het cheesecake beslag toe en roer totdat het beslag bruin van kleur is. Stort het op de bodem in de springvorm en verdeel gelijkmatig.
- Met een lepeltje laat je op willekeurige plekken op de cheesecake wat gesmolten chocolade druppelen. Vervolgens trek je er met een satéprikker in een draaiende beweging vormen in.
- Schuif de cheesecake in de oven.
- Decoreer de cheesecake met het strooigoed vlak voor het serveren.