Net als ik gek op Thaise smaken? Dan is dit een gerecht voor jou. Ook nog eens snel klaar, hoe fijn is dat?! Ik koos namelijk voor zoete aardappelfriet uit de koeling van de Appie voor deze soep. Waardoor je nogal wat tijd wint omdat je de aardappelen niet zelf hoeft te snijden. En de gele curry die je aan het gerecht toevoegt, zorgt voor heel veel smaak. Dus met deze twee ingrediënten ben je er al bijna. Ik heb er natuurlijk nog wel een uitje aan toegevoegd, en een teentje verse knoflook. Verder nog gember (fan van) en uiteraard kokosmelk.
De smaakmakers bak je even in de pan, vervolgens de zoete aardappelfriet erbij en samen bak je het nog even. Roer af en toe door zodat er niks aankoekt en daarna mogen de vloeibare ingrediënten erbij in. De zoete aardappel even laten koken, alles daarna pureren en je hebt echt een heerlijke soep op tafel staan. Fijn voor de lunch maar als je net als ik soms een lichte avondmaaltijd wel lekker vindt, dan is dit daar ook een goede voor!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Snelle Thaise zoete aardappelsoep
Ingrediënten
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teen verse knoflook geraspt
- 2 el gele curry
- 1 cm gember geraspt
- 800 gram zoete aardappelfriet
- 2 blikken kokosmelk
- 500 ml water
- zout eventueel
- een dot Griekse yoghurt
- een paar takjes koriander fijngehakt
Instructies
- Bak in een grote pan in een beetje olijfolie de rode ui glazig. Voeg de knoflook, gele curry en gember toe en bak nog even mee. Voeg niet lang daarna de zoete aardappelfriet toe en schep het geheel goed om.
- Bak de zoete aardappelfriet kort mee en voeg dan de kokosmelk toe. Roer het geheel goed door en laat zachtjes koken totdat de zoete aardappel gaar is. Test dit even met een vork.
- Pureer dan het geheel met een staafmixer en voeg vervolgens het water toe. Roer goed door en laat nog even zachtjes koken. Voeg eventueel een beetje zout naar smaak toe.
- Serveer de soep met een dot yoghurt en een beetje fijngehakte koriander.