Aziatische gerechtjes, ik kan er niet genoeg van krijgen. Eén van de keukenlades thuis en een schap op kantoor staat dan ook vol met producten als sojasaus (verschillende soorten), rijstazijn, oestersaus, vissaus… Ik gebruik deze flesjes met liefde en ze mogen dan ook niet ontbreken in mijn keukenstash. Voor de video van vandaag ben ik ook aan de slag gegaan met een Aziatisch-achtig gerecht en maakte ik sesamkip met gember-kokosrijst en granaatappel. De granaatappel klinkt misschien een beetje vreemd, maar het zorgt voor een heerlijk fris element bij de kip die vrij sterk is van smaak. Gecombineerd met de gember-kokosrijst is het voor mij echt een perfecte maaltijd. Ik geef het in de video al even aan, maar serveer groenten naar wens bij dit gerecht. Zoetzure-komkommersalade lijkt me hierbij heerlijk, maar gegrilde prei en paksoi is ook een goede match. Als je makkelijk wilt doen kun je natuurlijk ook gewoon een zak wokgroenten in de wok gooien. Beetje oestersaus erbij en klaar, zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn! Dit gerecht staat binnen een kwartier op tafel en is voor mij dus bij uitstek een geschikt gerecht voor een doordeweekse dag.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Heb je zin in nog meer rijst recepten? Ik heb alle recepten met rijst op 1 pagina verzameld.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Sesamkip met gember-kokosrijst en granaatappel
Ingrediënten
Voor de sesamkip:
- 600 gr kipfilet - in blokjes
- 2 el oestersaus
- 1 el sesamolie
- 1 el honing
- 2 el rijstazijn
- 1 el ketjap
- 1 tl zwarte sesamzaadjes
- 100 gr granaatappelpitjes
Voor de gember-kokosrijst:
- 200 gr basmatirijst
- 400 ml kokosmelk
- 200 ml water
- 5 plakjes gember
Instructies
- Doe de rijst in een pan en voeg hier alle andere ingrediënten aan toe. Roer even goed door en breng het geheel aan de kook.
- Kook de rijst 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Haal na 10 minuten de deksel van de pan en kook de rijst nog eens 3-5 minuten zonder deksel. Als je de gember-kokosrijst even laat staan wordt 'ie lekker plakkerig.
- Verwarm ondertussen een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet tot deze bruin kleurt.
- Roer de natte ingrediënten tot een woksausje en voeg deze samen met de granaatappelpitjes toe aan de kip. Bak het geheel tot de kip gaar is en plakkerig is geworden door de saus.
- Voeg de laatste paar minuutjes de zwarte sesamzaadjes toe en roer goed door.
- Serveer de gember-kokosrijst met de sesamkip en groenten naar wens.
Hoi Sabine,
Ben nu het gerecht aan het maken, is het echt ketchup? Geen ketjap?
Oh nee, dat moet wel ketjap zijn inderdaad – wat stom. Hopelijk heeft het alsnog gesmaakt.
Hallo Sabine
Fijne gerechten staan op je site! Ik ga nu de sesamkip maken met basmati-rijst. In het recept staan plakjes gember is dat verse of stemgember?
Groet en succes
Hélène
Hoi Hélène, ik ben bang dat mijn antwoord te laat voor je komt maar ik gebruik altijd verse gember. Stemgember zou in dit recept ook prima kunnen hoor!