Op Ohmyfoodness vind je al verschillende recepten voor tiramisu en ik kan er niets aan doen, ik vind het simpelweg een van de allerleukste desserts om lekker mee te variëren. Omdat momenteel de Hollandse aardbeien overal weer verkrijgbaar zijn, kon ik het niet laten om met die aardbeien een nieuwe variant op tiramisu te maken. Ik maakte witte chocoladetiramisu met aardbeien. Dat is er eentje voor de echte zoetekauw want witte chocolade én suiker én aardbeien… daar hoef ik niet meer over uit te leggen toch? Ik vind deze tiramisu het perfecte toetje voor na een heerlijke barbecue of na een iets zwaardere maaltijd. Lekker fris, romig… wij werden er allemaal in ieder geval heel erg blij van. Met mijn recept maak je een hele flinke portie in een keer, dus zorg ervoor dat je eters over de vloer krijgt als je de schaal op tafel wilt zetten!
Klik hier als je de video niet kunt zien
Fastfood Friday: Witte chocoladetiramisu met aardbeien
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 125 gr poedersuiker
- 250 gr witte chocolade
- 500 gr mascarpone
- 1 tl vanille-extract
- 250 gr aardbeienjam
- 50 ml water
- 250 gr lange vingers
- 750 gr aardbeien
Instructies
- Doe de slagroom in de kom van een keukenmachine of gebruik een elektrische mixer. Voeg de helft van de poedersuiker toe en klop de slagroom lobbig.
- Smelt de witte chocolade in een steelpannetje op het vuur.
- Doe de mascarpone, vanille-extract, rest van de poedersuiker en 1 eetlepel aardbeienjam in een kom en spatel dit met een pannenlikker zachter.
- Voeg de gesmolten witte chocolade toe en spatel dit door het mascarponebeslag. Voeg tot slot de lobbig geklopte slagroom toe en spatel het geheel tot een klontvrij, romig mengsel.
- Doe de rest van de aardbeienjam in een kommetje en voeg hier het water aan toe. Roer dit door tot beide ingrediënten met elkaar mengen.
- Dip de lange vingers in de aardbeienjam en leg ze met de suikerkant naar beneden in een grote schaal (denk aan 40x20cm). Verdeel de lange vingers in een even laag over de bodem van de schaal.
- Neem een flinke schep van het tiramisubeslag en verspreid dit over de laag lange vingers. Snijd de aardbeien in vieren en verdeel deze weer in een even laag over het tiramisubeslag.
- Herhaal de bovenstaande twee stappen tot de ovenschaal vol is en alle lange vingers en het tiramisubeslag op zijn.
- Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de bovenkant van de tiramisu. Zet de schaal minimaal 2 uur in de koelkast zodat de tiramisu wat kan opstijven.
- Rasp nog wat witte chocolade over de tiramisu en serveer hem vervolgens direct.
Kan ik de aardbeien tiramisu ook een dag van te voren maken? Of beter dezelfde ochtend?