Wij gourmetten eigenlijk standaard op pakjesavond bij mijn schoonfamilie, met Kerst slingeren wij het gourmetstel nooit aan. Ik vind het tijdens de feestdagen net iets leuker om uitgebreid te koken en uren in de keuken te staan. Toch zijn er meer dan genoeg gezinnen in Nederland die tijdens de kerstdagen wel gezellig met zijn allen om de kookplaat zitten. Als je ieder jaar gourmet kan ik het me voorstellen dat je wel eens toe bent aan iets nieuws en niet per se zin hebt in de standaard gourmetschotels uit de supermarkt. Speciaal voor de gourmetters onder ons deel ik vandaag vier lekkere visspiesjes. Uiteraard hoef je de vis helemaal niet aan de spiesjes te rijgen. Als je de vis in grove stukken snijd en marineert volgens het recept kun je de vis ook zo op de grillplaat gooien. Nog makkelijker! Niet zo’n gourmetter maar wel visfanaat? De vismarinades zijn ook heerlijk om hele visfilets in te marineren en je kunt de spiesjes zelfs op de BBQ gooien. Multi-inzetbaar dus.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
4x Visspiesjes voor bij de gourmet
Ingrediënten
Zalm met citroen-knoflookboter
- 300 gr zalmfilet
- 50 gr boter - gesmolten
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- rasp van 1 citroen
- 1/2 tl dille
- zout
Cajun garnalen
- 400 gr grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 2 el plantaardige olie
- 1 tl cajunkruiden
- sap van 1/2 citroen
- 1 el gedroogde peterselie
Thaise tonijn
- 300 gr verse tonijnfilet
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 tl vissaus
- 1/2 tl chilivlokken
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- sap van 1/2 limoen
Kabeljauw met kerrie en salie
- 300 gr kabeljauwfilet
- 2 el olijfolie
- 1 el peterselie
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl gedroogde salie
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- peper en zout
Instructies
- De bereidingswijze voor alle vier de spiesjes hierboven is hetzelfde. Snijd om te beginnen de visfilets in grove stukken en dep deze droog. Dep ook de gamba's droog.
- Meng alle ingrediënten voor de marinades goed door elkaar en voeg hier de vis aan toe. Schep het geheel goed om.
- Dek de kommetjes af met plasticfolie en laat de vis minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
- Rijg na twee uur de vis aan spiesjes (of niet!) en grill de spiesjes/blokjes vis op de gourmetplaat tot de vis gaar is. De tonijn heeft het minst lang van allemaal nodig, deze hoef je alleen aan alle kanten even dicht te schroeien.
Goede tips
Weer inspiratie op gedaan
Een vraagje cocilles moet ik deze ook marineren ?
Groetjes Els
Dat hoeft niet, maar dat mag natuurlijk wel altijd!
Met Kerst de visspiesjes gemaakt. De zalmspiesjes zijn mislukt. Achteraf ook logisch dat de marinade met gesmolten boter niet lukt. In de koelkast stolt de boter….
Heel vervelend en jammer van de dure zalm!!!