4x Visspiesjes voor bij de gourmet
Servings: 4 spiesjes/soort
Zalm met citroen-knoflookboter
- 300 gr zalmfilet
- 50 gr boter - gesmolten
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- rasp van 1 citroen
- 1/2 tl dille
- zout
Cajun garnalen
- 400 gr grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 2 el plantaardige olie
- 1 tl cajunkruiden
- sap van 1/2 citroen
- 1 el gedroogde peterselie
Thaise tonijn
- 300 gr verse tonijnfilet
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 tl vissaus
- 1/2 tl chilivlokken
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- sap van 1/2 limoen
Kabeljauw met kerrie en salie
- 300 gr kabeljauwfilet
- 2 el olijfolie
- 1 el peterselie
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl gedroogde salie
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- peper en zout
De bereidingswijze voor alle vier de spiesjes hierboven is hetzelfde. Snijd om te beginnen de visfilets in grove stukken en dep deze droog. Dep ook de gamba's droog.
Meng alle ingrediënten voor de marinades goed door elkaar en voeg hier de vis aan toe. Schep het geheel goed om.
Dek de kommetjes af met plasticfolie en laat de vis minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Rijg na twee uur de vis aan spiesjes (of niet!) en grill de spiesjes/blokjes vis op de gourmetplaat tot de vis gaar is. De tonijn heeft het minst lang van allemaal nodig, deze hoef je alleen aan alle kanten even dicht te schroeien.