Oh man wat ben ik gek op taart. Er staan al zoveel taartrecepten op OMF en ik krijg er ook nooit genoeg van. Toch missen er wel wat gezonde taarten in het rijtje. Logisch ook, ik maak liever een taart met goed veel boter en suiker maar deze gezonde kwarktaart met perzik is óók heel erg lekker. Het allerfijnste vind ik nog wel dat je deze taart guiltyfree als ontbijt kunt eten want in feite eet je een bakje kwark met granola maar dan in iets andere vorm. Voelt wel even gek hoor, een stuk taart voor het ontbijt afsnijden maar geloof mij: je went er snel aan. Je moet natuurlijk zelf weten voor welke gelegenheid je deze kwarktaart maakt. Ik vond het een hele fijne snelle to go als ontbijt op dagen dat Vic me niet zoveel tijd gunde om zelf te ontbijten, maar hij is ook hartstikke lekker als toetje of als taartje bij de koffie.
P.S.: Uiteraard kun je naar hartenlust variëren met het type kwark dat je kiest. Met het oog op de zomer koos ik voor een frisse perzikkwark, maar met aardbeien-, bosvruchten of welk soort kwark dan ook zal hij net zo lekker worden.
P.S. 2: Hoe magerder de kwark is die je kiest, hoe magerder de taart!
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Gezonde kwarktaart met perzik
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 150 gr dadels zonder pit
- 50 gr kokosolie
- 100 gr granola
- 2 el honing
Voor de vulling:
- 750 gr kwark met perziksmaak
- 5 blaadjes gelatine
- 5 el water
Instructies
- Bekleed een springvorm van 20cm met een vel bakpapier.
- Doe alle ingrediënten voor de taartbodem in een keukenmachine en maal het geheel fijn. Stort de taartbodem in de springvorm en druk goed aan met je handen.
- Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water zodat ze soepel worden.
- Knijp de gelatine goed uit en doe de blaadjes samen met de 5 el water in een steelpannetje. Verwarm het geheel tot de gelatine is gesmolten.
- Schenk de gesmolten gelatine bij de kwark in een kom en roer het geheel goed door.
- Stort de taartvulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de gezonde kwarktaart 3 uur in de koelkast opstijven tot hij hard genoeg is om te snijden.
Dat lust ik wel als ontbijt hoor ! Ziet er goed uit.
Ohhhh dat is echt een superleuke variatie op kwark als ontbijt. Dat zou ik wel willen om mijn zomerse dag te beginnen, heerlijk fris lijkt het me! En ook voedzaam door de granen. Prachtige foto’s wederom. Malou x
Oh dat klinkt lekker! Ik ben niet een hele grote fan van dadels maar misschien zo verwerkt in een bodem wel. Dit ga ik zeker proberen :)
Wat een lekker fris recept, ga ik zeker uit proberen.
En mooie nieuwe lay- out!
Hi Sabine, zou je als bodem ook alleen granola kunnen gebruiken?
Overigens sinds kort je site ontdekt en nu al groot fan van je slowcooker-recepten! :)
Nee, je hebt wel echt een plakmiddel nodig. Je kunt het eventueel nog proberen met bananen! Ik verwacht alleen wel dat de bodem dan minder stevig gaat zijn.
Of honing, wil ook wel eens goed werken. Water kan soms ook voldoende zijn.
Hallo,
Moet de kokosolie verwarmt worden?
Dit staat nergens vermeld.
Als de kokosolie hard is wel, anders hoeft dat niet.
Ooh dit klinkt ook echt heel erg lekker!!
Kan je de gelatine weglaten of een Andre plantaardige vervanger gebruiken? Hij ziet er hardstikke lekker en gezond uit
Je kunt Agar Agar gebruiken, dat is een plantaardige vervanger. De verhoudingen zul je even moeten googelen, ik heb nog niet eerder met Agar Agar gewerkt.
Hij is echt super lekker
En ik vind hem ook nog stukken lekkerder dan de gewoone kwarktaart uit een pakje van dokter oetker
En ik ben super blij met deze gezonde kwarktaart om dat ik graag zo gezond mogelijk eet