Sinterklaas Rocky Road

In het eerste jaar dat OMF bestond maakte ik al een keer Rocky Road en sindsdien is het een favorietje hier in huis. Het is voor mij een beetje hetzelfde als fudge: het is zo kinderlijk eenvoudig om te maken en je kunt er naar hartenlust mee variëren. Voeg er fruit aan toe als je Rocky Road in de lente of zomer maakt. Gebruik witte, pure of melkchocolade. Varieer met noten of voeg koekjes toe die jij maar lekker vindt. Eigenlijk kan het simpelweg niet mislukken en dat is altijd wel een geruststellende gedachte als je het mij vraagt. Speciaal voor Sinterklaas maakte ik een Sinterklaas Rocky Road. Met kruidnootjes en schuimpjes voor de zoete touch. En ziet het er niet super schattig uit? Het is toch onwijs leuk om morgenavond een grote schaal van deze Rocky Road op tafel te zetten? Ik durf te wedden dat ‘ie in no-time op is. Misschien wel sneller dan chocoladekruidnoten…


Klik hier als je de video niet kunt zien

Sinterklaas Rocky Road
Sinterklaas Rocky Road

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Sinterklaas Rocky Road

3.67 van 3 stemmen

Sinterklaas Rocky Road

Porties16 stukken

Ingrediënten

  • 300 gram melkchocolade
  • 150 gram roomboter ongezouten
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel donker cacaopoeder
  • snuf zout
  • 150 gram kruidnoten + extra ter garnering
  • handvol schuimpjes in stukken

Instructies

  • Bekleed een vierkante bakvorm met een vel bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten met uitzondering van de kruidnoten en de schuimpjes in een steelpannetje. Verwarm dit tot de chocolade en boter gesmolten zijn en je geen suikerkorrels meer ziet.
  • Doe de kruidnoten samen met de gebroken schuimpjes in een kom. Schenk hier het chocolademengsel bij en schep het geheel goed om.
  • Stort het Rocky Road beslag in de bakvorm en probeer de bovenkant een beetje glad te strijken. Garneer de Rocky Road met hele kruidnoten en schuimpjes.
  • Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast zodat de Rocky Road kan opstijven. Snijd hem vervolgens in stukken en serveer direct. Bewaar de Rocky Road bij voorkeur in de koelkast, dan is hij zeker een paar dagen houdbaar.

Join the Conversation

  1. jonna@burgertrutjes says:

    Dit wil ik al een tijdje maken, rocky road. Dit recept lijkt me onwijs lekker!! Alleen wacht nu al op de cupcakes met framboos en witte chocolade die in de oven staan. Next time!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close