Gesponsord – Wat is moeder natuur idioot aan het doen vind je niet? Na een paar warme dagen waarin ik peentjes zweette in mijn winterjas werd het ineens weer zo koud dat een sjaal nog niet genoeg was om me warm te houden. Vind je het gek dat er een griepepidemie heers(te?). In ieder geval is het officieel nog steeds winter en daarom ga ik nog even door met de stamppotjes en stoofschotels. Hoewel ze allebei apart van elkaar heerlijk zijn kun je beide gerechten ook prima met elkaar combineren. En dat deed ik met de snijbonenstamppot met stooflapjes die ik vandaag met je ga delen. Heerlijk comfort food met een beetje van mezelf en een beetje van MAGGI.
Wat heb je nodig? (4 personen)
Voor de snijbonenstamppot:
- 800 gram aardappelen
- 400 gram gesneden snijboontjes
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 1 eetlepel grove mosterd
- 75 milliliter melk
- klontje boter
- snuf nootmuskaat
- peper en zout
Voor de stooflapjes:
- 500 gram runderlappen
- 1 rode paprika
- 3 eetlepels Amsterdamse uitjes
- 400 milliliter water
- 1 zakje MAGGI stoofmix Runderlapjes
We beginnen met het maken van de stooflapjes:
1. Snijd de runderlappen in stukken van ± 2 centimeter en bak deze in een braadpan rondom bruin.
2. Voeg de inhoud van het zakje MAGGI Stoofmix Runderlapjes en 400 milliliter water aan het vlees toe.
3. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de runderlapjes onder af en toe doorroeren in 2,5 uur gaar stoven.
4. Snijd de paprika in blokjes en voeg deze de laatste 30 minuten aan het stoofvlees toe.
5. Schep de laatste 10 minuten de Amsterdamse uien op de stoofschotel. Niet doorroeren.*
6. Proef na 2,5 uur of het vlees gaar is. Laat het anders nog even door stoven. Schep de uien uiteindelijk door de stooflapjes.
*Mocht je nou liever hebben dat de uien goed zacht zijn dan kun je ze direct na het bakken van het vlees al toevoegen. Door ze de laatste 10 minuten toe te voegen blijven ze lekker knapperig.
Het maken van de snijbonenstamppot gaat als volgt:
1. Schil en was de aardappelen. Snijd ze in vieren. Kook ze vervolgens in 20-25 minuten gaar en giet de aardappelen af.
2. Bak de spekjes in een droge koekenpan tot ze goed knapperig zijn en kook de snijbonen in 10 – 12 minuten gaar.
3. Doe de melk in een steelpannetje en voeg hier de boter aan toe. Verwarm het geheel tot de boter is gesmolten.
4. Stamp de aardappelen fijn en voeg de melk en de boter toe tot je een gladde aardappelpuree krijgt. Breng de puree op smaak met mosterd, nootmuskaat, peper en zout.
5. Roer de spekjes en de snijbonen door de stamppot.
6. Serveer de snijbonenstamppot met de stooflapjes.
Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door MAGGI
Oh, dit ziet er toch wel héél lekker uit, óók in de vroege ochtend. Heerlijk!
Dat ziet er erg goed uit! En inderdaad het weer is heel raar aan het doen!
Oh yum ziet er zo lekker winters en verwarmend uit! Zowel een stamppotje als stoofpotje op één bord kan niet slecht zijn :)