Onlangs reviewde ik voor OhMyFoodness al het kookboek “365 goede redenen om aan tafel te gaan” van Stéphane Reynaud. Toen gaf ik al aan dat dit een kookboek is dat echt voor iedereen toegankelijk is. Zo vind je er ingewikkelde recepten met wild in, maar ook simpele ontbijtgerechten zoals gebakken ei met spek. Natuurlijk kon ik dit kookboek niet lang laten liggen voordat ik er wat uit zou maken en dus probeerde ik afgelopen week het recept voor Kantonese Rijst. Wel een klein beetje eigen gemaakt dus het recept hieronder wijkt iets af van het origineel, maar wel lekker genoeg om met jullie te delen!
Kantonese Rijst à la Stéphane Reynaud
Benodigdheden
- Rijstkoker (eventueel)
- wok
Ingrediënten
- 2 kopjes basmatirijst
- 1 bakje gerookte kalkoenreepjes
- 2 eieren
- 3 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje doperwten
- bieslook
- peper/zout
Instructies
- Breek de eieren in een kom en klop ze los.
- Maak van de eieren een omelet en snijd deze in reepjes. Kook ondertussen de basmatirijst in lichtgezouten water gaar.
- Snijd de knoflook fijn en bak deze samen met de ui, doperwten en de kalkoenreepjes zo’n vijf minuten in een pan.
- Voeg vervolgens de gaar gekookte rijst toe en bak lekker door. Het is niet erg als de rijst een krokant laagje krijgt, lekker juist! Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes en knip wat verse bieslook van het plantje.
- Wanneer de rijst een beetje is aangebakken voeg je de in reepjes gesneden omelet, de lente-ui, bieslook en peper en zout toe. Bak nog een minuut of twee even lekker door.
Stiekem maakte ik ons avondeten na het maken van de foto’s nog ietsje lekkerder maar wel een heel stuk minder OMF-waardig. Ik voegde er nog gemarineerde kip met satésaus en gefruite uitjes aan toe.
Bekijk hier alle rijst recepten van OMF.
Klinkt lekker! Dat je er satésaus bij doet snap ik wel, vind ik sowieso een lekkere combinatie met rijst :D
Mmmm, ziet er goed uit!!