Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar begin december zit ik al weken met mijn hoofd bij de Kerst en is Sinterklaas wat mij betreft het land al uit voordat hij er ook maar is geweest. Kerst is dan ook het moment van het jaar waarop ik uitpak: luxe en kwalitatief goede producten, dagenlang in de keuken staan en vervolgens vooral uren tafelen met familie. Heerlijk vind ik het! Vandaag deel ik een lekker hoofdgerecht met je: Ossenhaas met citroenaardappeltjes en bimi, één van de 60 Kerstspecials die Albert Heijn sinds 7 december aanbiedt waardoor jij stressvrij de Kerst door komt.
Albert Heijn Kerstspecials
Sinds 7 december heb je de mogelijkheid om via Ah.nl een keuze te maken uit een van de meer dan 60 kerstspecials. Speciaal voor deze feestdagen heeft Albert Heijn een selectie gemaakt van luxe en hoogwaardige producten die jouw kerstdiner tot een succes maken, zonder dat je je daar druk om hoeft te maken. Je hoeft deze Kerst dus niet allerlei speciaalzaken af maar kunt alles eenvoudig bestellen via de website van Albert Heijn. Zo kun je kiezen uit Côte de boeuf, een stoer stuk rundvlees dat je aan het bot bereid. Het ribstuk weeg 900 gram en is dus ideaal om met meerdere mensen van te genieten. Maar ook lamsbout, hertenrack en patrijs passeren de revue. Klik hier voor een overzicht van alle kerstspecials en om ze te bestellen. Bestellen kan tot 19 december en vervolgens kun je de kerstspecials op 23 en 24 december kosteloos ophalen bij jouw AH vestiging of thuis laten bezorgen. Bestellen voor oud & nieuw kan tot en met 26 december, dan liggen de producten op 30 en 31 december voor je klaar.
Ossenhaas met citroenaardappeltjes en bimi
Eén van de kerstspecials waar je ook uit kunt kiezen is de Ossenhaas en die heb ik voor jullie geprobeerd. Ik kreeg een stuk vlees van maar liefst anderhalve kilo thuis; je kunt je voorstellen dat vooral mijn vleesliefhebbende meneer daar erg gelukkig mee was!
Wat heb je nodig? (4 personen)
Voor de ossenhaas
- 800 gram ossenhaas op kamertemperatuur
- 3 eetlepels boter
- 4 eetlepels olijfolie
Voor de citroenaardappelen
- 1 kilo rode aardappeltjes
- 3 takjes verse tijm
- 3 takjes verse rozemarijn
- 3 takjes verse oregano
- 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Voor erbij:
- 200 gram bimi
1. Dep de ossenhaas droog en verhit boter en olie in een braadpan. Leg de ossenhaas in de pan en bak deze rondom op hoog vuur in 5 minuten bruin.
2. Verwarm ondertussen de oven voor op 225°C en kook de aardappeltjes gaar.
3. Draai het vuur van de ossenhaas laag en braad deze tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 50°C voor rood, 58-60°C voor rosé en 65+°C voor doorbakken.
4. Giet de aardappeltjes af en doe deze in een braadslee. Rasp de schil van de citroen erboven en doe de fijngehakte verse kruiden erbij. Schenk de olijfolie over de aardappeltjes en breng op smaak met peper en zout. Schep alles even goed om en bak de aardappeltjes nog een keer 10 minuten in de oven.
5. Haal het vlees uit de pan wanneer het de juiste kerntemperatuur heeft gekregen en leg deze op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat het vlees vervolgens vijf minuten rusten.
6. Kook de bimi in 4 minuten beetgaar in iets gezouten water.
7. Doe 50 milliliter water in de pan waarin je zojuist het vlees gebraden hebt. Roer de aanbaksels los en laat de jus 2 minuten zachtjes inkoken.
Serveer de ossenhaas in plakken met de bimi, citroenaardappeltjes en de jus.
Wij hebben gesmuld van dit gerecht en wat ik vooral erg fijn vond is dat het helemaal niet zoveel tijd kostte om klaar te maken. In feite was ik niet langer bezig dan op een normale doordeweekse dag en voor Kerst is dat ideaal!
Dit is een gesponsord artikel.
Ik heb zo’n set gewonnen en heb er nu al trek in! Je uitleg over hoe het vlees klaargemaakt moet worden gaat van pas komen.
Superlekker, ik ben echt dol op ossenhaas!
Wauw! Dat vlees ziet er echt super goed uit!
Dit ziet er zoooo lekker uit! Die kleuren spatten gewoon van mijn beeldscherm af :)
Ziet er overheerlijk uit! mmm…
lijkt mij heerlijk….
Wat ziet dit er góddelijk uit, héérlijk zo’n groot stuk ossenhaas!