Laat ik direct maar even met de deur in huis vallen: ik cheat een heel klein beetje met deze Fastfood Friday. Door het artikel ‘Shake Shacks’ burger’ te noemen doe ik net alsof de Amerikaanse fastfoodketen Shake Shack slechts één type burger heeft, maar dit is natuurlijk niet zo. Aangezien ik niet iedere burger op het menu heb kunnen proeven toen ik in Amerika was, noem ik deze basisburger gewoon Shake Shack’s burger. Dat dit een onwijs lekkere burger is, is echter wel een feit. Enorm makkelijk om te maken eigenlijk, maar het resultaat is reuze en wat mij betreft echt Amerikaans.
Wat heb je nodig? (2 burgers)
- 300 gram rundergehakt
- 2 plakjes Cheddar
- botersla
- 1 tomaat
- 2 hamburgerbroodjes
- peper en zout
Voor de saus:
- 4 eetlepels mayonaise
- ½ eetlepel ketchup
- ½ eetlepel mosterd
- 1 kleine fijngehakte augurk
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- ¼ pimentón
- cayennepeper naar smaak
1. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en vorm er twee burgers van. Maak de burgers bij voorkeur iets groter dan de broodjes, ze zullen zometeen in de pan nog wat slinken.
2. Bak de hamburgers aan één kant bruin en keer ze om. Leg de plakjes cheddar op de burgers en laat ook de andere kant van de burger knapperig en bruin bakken.
3. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Snijd de tomaten in plakjes en was de botersla.
4. Stoom de hamburgerbroodjes een paar seconden in de magnetron. Smeer de onderste helft in met de saus en leg hier een burger bovenop. Verdeel twee plakjes tomaat en twee blaadjes sla over de burger en top dit af met het kapje van de broodjes.
5. Leg de complete broodjes in een papieren of plastic zak en sluit dit goed af. Laat de broodjes ongeveer 30 seconden stomen zodat alle sappen van het vlees in het brood kunnen trekken en de broodjes klef worden.
Lekker! Ik denk eigenlijk dat de saus het ‘m doet!
Dat ziet er heel erg goed uit!
Oef, door deze foto’s krijg ik hier zelfs in de ochtend zin in! Lekker, ga het eens maken.. Die broodjes zien er ook goddelijk uit! zelf gemaakt zeker?
De broodjes zijn inderdaad zelfgemaakt. Hebben alleen nog wat finetuning nodig voor ik ze durf te plaatsen ;)
Oef, nu heb ik wel zin in zo’n foute hamburger! Voor mij alleen met een vegaburger, maar dat zal ook heus smaken.
Ziet er goed uit!
Nooomm! Ik heb al een hele tijd geen burgers meer gegeten (hallo weight watchers) maar ik denk dat het volgende week wel weer eens tijd wordt. Misschien wel deze!
Ik ben net terug uit Florida en dankzij dit artikel werd ik heel nieuwsgierig naar shake shack en kon een bezoekje dan ook niet overslaan. En ben zo blij met je tip, wat een heerlijke hamburger! Kan dan ook niet wachten om dit recept uit te proberen.
Is ‘stomen’ weer in de magnetron of gewoon ‘met het warme vlees er op in het papier zitten’?