Het voelt alsof we alweer weken bezig zijn in het nieuwe jaar, vind je niet? Ik hoor van veel mensen dat ze januari altijd een vreselijke maand vinden, maar ik heb daar niet zoveel last van. Rustig opstarten, nog niet direct zo hectisch maar wel genoeg te doen… Stiekem vind ik het wel lekker!
Wat betreft het eten hebben we de gezonde flow weer opgepakt. Fijn! Na de vakantie had ik ook echt behoefte aan wat meer groenten en stiekem kan ik niet wachten tot het weer wat warmer wordt en salades en lichte avondmaaltijden hun intrede doen.
Zover zijn we echter nog lang niet, dus ik grijp hier en daar toch nog een beetje naar comfort food.
Zaterdag
Ik maakte vorige week een grote schaal vega lasagne en daar was nog een beetje van over. Het laatste restje warmde ik zaterdag voor mezelf op en daar at ik een frisse salade bij.
Zondag
Ik had nog wat zoete aardappels liggen in de lade en die mochten wel eens op. Aangezien het alweer een hele poos geleden was dat ik zoete aardappelsalade maakte, besloot ik daar weer eens voor te gaan. De gerookte makreel was in de aanbieding, dus dat deed ik lekker door de salade.
Maandag
Ik moest maandag direct de keuken in voor een klant en daarvoor maakte ik Butter Chicken. Het recept staat inmiddels op mijn Instagram, maar ik zal het ook nog even uitschrijven en binnenkort hier op de blog met jullie delen. Erbij aten we waanzinnig lekkere naans van Ashoka (nieuwe ontdekking, echt TOP), komkommer en ingelegde ui.
Dinsdag
Het is altijd lastig om zulke gerechten smaakvol op de foto te krijgen, maar neem van mij aan dat we erg lekker aten dinsdag. Gepofte zoete aardappel uit de Airfryer, ‘Coq au Vin’ (beide recepten volgen binnenkort) en erbij een eenvoudige salade.
Woensdag
Het eten van woensdag ziet er niet heel spectaculair uit, maar lekker was het wel. Ik maakte de pompoenpasta van Denise. De saus bestaat uit gegrilde pompoen met knoflook, cottage cheese en Parmezaanse kaas. Eenvoud kan soms heel lekker zijn, zo blijkt. De supermarkt bij mij in de buurt, net een campingwinkel, had alleen geen flespompoen dus ik moest voorgesneden pompoenblokjes gebruiken. Wordt de smaak toch anders van, helaas.
Donderdag
Ik had HEEL veel zin in halloumi en dus besloot ik naar de supermarkt te wandelen om jawel – campingwinkel alert – die niet te kunnen vinden. Grr. In plaats daarvan maakte ik alsnog de gegrilde groenten met chimichurri die ik erbij had bedacht en at er volkoren orzo bij in plaats van halloumi.
Vrijdag
Ik had me compléét vergist in de planning. Ik had helemaal in mijn hoofd dat ik van half drie tot half vier ging padellen, zodat ik van kantoor direct kon gaan sporten, daarna de hond op kon halen van de opvang, snel boodschappen kon doen en daarna de jongens van de BSO kon halen. Ware het niet dat padel van half vier tot half VIJF was. OEPS. Change of plans dus en met een lege koelkast waren we aangewezen op Thuisbezorgd. Tot grote blijdschap van de jongens, haha.
Aankomende week werk ik een dagje minder dan normaal. Donderdagmiddag staat het eerste tentamen sinds ik mijn studie weer heb opgepakt op de planning, dus de ochtend besteed ik aan alles nog een keer doornemen.
Verder staan er een aantal afspraken in mijn agenda, een verjaardag en hier en daar wat recepten om te koken, dus de dagen zijn alweer gevuld. Ik ga aan de slag met een aantal klassieke recepten. Denk aan kippensoep, Hollandse gehaktballen… die staan nog helemaal niet op de blog en dat vond ik wel eens tijd worden. Een Hollands weekje verwacht ik dus, wat eten betreft. Ook wel eens leuk!
Fijne zondag! x