Zo’n laatste week voor de (zomer)vakantie verloopt altijd een beetje rommelig. Afspraak hier, privé dingetje daar, laatste deadlines halen, afsluiting van de school… Hoewel ik mijn werk op woensdag al helemaal af had gerond en vanaf toen vakantie kon gaan vieren, was het qua eten toch een beetje zoeken.
Waar normaal gesproken de koelkast nog te vol ligt om in de laatste dagen voor vertrek op te kunnen maken, moest ik nu gaan bedenken wat ik nog kon en wilde gaan eten. En vooral niet teveel in huis halen. Ik deed een beroep op mijn koelkast en we aten meerdere malen kliekjes. Maar nu is de koelkast wel helemaal leeg en kunnen we gaan!
Zaterdag
Er was voetbal op tv en dus besloten we lekker voor de televisie te eten. De jongens hadden zin in patatjes en ik kon me daar ook wel in vinden. In plaats van snacks, maakte ik voor mezelf een grote salade met nog wat leftover viskoekjes. Handje patat erbij en mijn bord was meer dan rijkelijk gevuld.
Zondag
Omdat we ’s middags tijdens de F1 al een beetje hadden geborreld, hadden we ’s avonds niet zoveel trek meer om uitgebreid te eten. Ik had al gehaktballen gedraaid maar in plaats van een AGV maaltje, besloot ik wat knoflooktoast uit de vriezer te trekken.
Maandag
Maandag werd er wel weer fatsoenlijk gekookt hoor! Ik maakte een gado gado bowl met zilvervliesrijst en zelfgemaakte pindasaus. Ik zal dit recept later nog een keertje maken zodat ik het ook met jullie kan delen. Smaakte namelijk heerlijk!
Dinsdag
Dinsdag kwam er een simpel pastamaaltje op tafel. Ik had ’s middags een lunchafspraak gehad en in de avond ook nog een afspraak staan, dus dit kwam goed uit. Ik trok een zak mini penne uit de kast en deed daar rundertartaar, flink wat groenten en tomatensaus bij.
Woensdag
Ik had werkelijk geen flauw idee hoe ik het avondeten van woensdag fatsoenlijk op de foto moest krijgen – hahah. Zowel in de ovenschaal als op het bord zag het er niet appetijtelijk uit. Maar het smaakte gelukkig wel goed! We aten wraps uit de oven, die ik vulde met gekruide kip, paprika, broccoli en kruidenkaas.
Donderdag
Er waren nog wraps over van het avondeten van woensdag en na het padellen donderdagavond had ik óók zin in bloemkool. En dus at ik beide! Ziet er hartstikke saai uit, maar was wel heel lekker. Over de bloemkool ging extra vergine olijfolie, zwarte peper en gerookt zeezout.
Vrijdag
De koelkast was leger dan leeg vrijdag, maar in de vriezer vond ik nog een restje groentestoof met feta. Dat warmde ik dus op en at ik lekker op de bank met Netflix aan.
De komende weken moeten jullie mijn eetoverzicht even missen; ik ga met mijn jongens genieten van de Franse zon en mijn laptop blijft lekker thuis. Begin augustus ben ik er weer.
Fijne zondag! x
Fijne vakantie gewenst Sabine, dank voor je leuke eetoverzichten, iedere week weer leuk om te lezen, en altijd zitten er leuke eetideetjes tussen! Geniet er maar van samen met de jongens, even quality time!