Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een klassieke Fastfood Friday en deze week is dat een broodje pulled chicken met zelfgemaakte coleslaw. Een super simpel recept dat ideaal is voor het weekend. Ik maakte de pulled chicken, lekker makkelijk, klaar in de slowcooker.
Doordat de geplozen kip zelf al zo vol van smaak is, wilde ik het broodje verder niet al teveel aankleden. Wat frisse elementen erbij vond ik meer dan voldoende en daarvoor deed de coleslaw dienst.
Broodje Pulled chicken maken
Dit broodje pulled chicken bestaat eigenlijk uit maar twee elementen: de pulled chicken en de zelfgemaakte coleslaw. Het is weinig bijzonders dus, maar de smaak is top!
Doordat de coleslaw een lekkere frisse dressing heeft en de pulled chicken gemaakt wordt met een tomatensausje, heb je bij dit broodje pulled chicken verder ook helemaal geen saus nodig.
Vanwege de verschillende texturen vind ik het heel lekker om brioche broodjes te gebruiken. Die kun je zelf maken, maar ook bij o.a. Dirk kopen van het merk Mr. Big Mouth. Brioche broodjes hebben wel de neiging om snel uit elkaar te vallen als je ze belegd met natte ingrediënten, dus ik raad je aan om de binnenkant van de broodjes kort in een grillpan of koekenpan te roosteren. Zo voorkom je dat het vocht van de pulled chicken en de coleslaw in de broodjes sijpelt. Het kort roosteren van de broodjes komt de textuur bovendien ook ten goede.
Wil je trouwens het broodje pulled chicken al van tevoren klaarmaken, dan kan dat heel goed! Bewaar de pulled chicken dan in de koelkast (of zelfs in de vriezer) en de coleslaw ook.
Slowcooker pulled chicken
Pulled chicken is het aller makkelijkst te maken in een slowcooker, hoewel dat niet per se een vereiste is. Ik gebruikte mijn kleine 3,5L slowcooker van Russell Hobbs om dit recept te maken. Het is een ideale slowcooker als je kookt voor kleine gezelschappen of als je slechts één element van een gerecht erin hoeft te bereiden.
Voor de pulled chicken gebruikte ik kipfilet en kipfilets hebben niet zolang de tijd nodig om goed te garen. 3 uur op standje Low is meer dan voldoende en als je iets meer haast hebt, zet je de slowcooker op stand High en hou je 1,5 uur aan.
Zodra de kip gaar is haal je de filets uit de pot van de slowcooker en pluk je deze uit elkaar met behulp van twee vorken. Er zijn mensen die kipfilet plukken door het vlees in een foodprocessor of blender te doen, maar iets aan dat idee staat me tegen dus ik gebruik altijd nog twee vorken.
Zelf vind ik het altijd lekker om de geplozen kip nog even terug in de pot van de slowcooker te doen, zodat het vlees voorzien is van een laagje tomatensaus. Dit komt de smaak zeker ten goede!
Heb je geen slowcooker?
Heb je nou geen slowcooker maar wil je dit recept wel maken? Kook dan de kipfilets 15 minuten in een pannetje met water en pluk het vlees uit elkaar. Maak de tomatensaus in een koekenpan en laat deze 30 minuutjes pruttelen om de smaken goed in te laten trekken. Voeg op het laatst de geplozen kip aan de tomatensaus toe en schep het geheel nog even om.
Coleslaw recept
Omdat het broodje pulled chicken dankzij de geplozen kip al zo rijkelijk van smaak is, had het broodje verder niet zoveel opsmuk nodig. Dus koos ik ervoor om een lekkere frisse coleslaw voor op het broodje te maken.
Ik maakte een iets lichtere variant van de coleslaw en voegde, naast mayonaise, ook een paar lepels Griekse yoghurt toe. Dat maakt de salade nog iets frisser waardoor het ook beter past bij de intense smaak van de pulled chicken.
Mijn coleslaw recept bestaat uit:
- 150 g witte kool, in reepjes
- 100 g wortel – julienne
- 1 el mayonaise
- 2 flinke el Griekse yoghurt (0% vet)
- 1 tl mosterd
- 1 el appelciderazijn
- 1 tl honing
Meng voor de coleslaw alle ingrediënten door elkaar en schep een flinke lepel van de salade op de pulled chicken. Het krokante van de witte kool en wortel en de frisse smaak van de dressing passen perfect bij de kip!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Broodje pulled chicken met coleslaw
Benodigdheden
- slowcooker
Ingrediënten
Voor de pulled chicken
- 800 g kipfilet
- 1 rode ui – in halve ringen
- 2 teentjes knoflook – fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 1 el gerookt paprikapoeder
- peper en zout
Coleslaw:
- 100 g witte kool – julienne
- 100 g wortel – julienne
- 1 el mayonaise
- 2 flinke el Griekse yoghurt
- 1 tl mosterd
- 1 el appelciderazijn
- 1 tl honing
En verder:
- 4 brioche broodjes
Instructies
- Leg de kipfilets in de pot van de slowcooker en voeg hier de ui, knoflook, tomatenpuree, tomatenblokjes en gerookt paprikapoeder aan toe.
- Gaar de kip 3 uur op Low of 1,5 uur op High.
- Haal de kipfilets uit de slowcooker en trek uit elkaar met twee vorken. Doe de pulled chicken weer even terug in de slowcooker en schep dit door de tomatensaus.
- Meng alle ingrediënten voor de coleslaw door elkaar.
- Snijd de brioche broodjes doormidden en rooster de binnenkant van de broodjes kort in een koekenpan.
- Schep de pulled chicken op de geroosterde broodjes en top af met coleslaw.