Deel 3 in de Zonder Pakje reeks en vandaag is het de beurt aan Hokkien Mie. Eerlijk: toen ik dit gerecht voor het eerst met pakje proefde was ik totaal níet onder de indruk. Ik vond het ergens zelfs een beetje smakeloos. Leuk hoor, die mix van mihoen en woknoedels maar waar is de smaak in dit gerecht? Ik proefde geen knoflook of andere smaakmakers en ik vraag me dan ook echt af waarom dit een favoriet gerecht is van velen van jullie? Anyhow, jullie hebben het me wel makkelijk gemaakt want het namaken van dit wereldgerecht was een fluitje van een cent. Waar je voor de Beef Shanghai en Kip Madras nog aardig wat ingrediënten – met name in de vorm van kruiden en specerijen – nodig had, is dat voor deze Hokkien mie totaal niet het geval. Dat maakt het een super snelle maaltijd die perfect is om op tafel te zetten op een doordeweekse dag.
Deze zelfgemaakte variant vonden zowel Tim als ik een stuk meer smaak hebben dan de pakjesvariant overigens – hurray!
Hokkien mie
Benodigdheden
- wok
Ingrediënten
Voor de kip
- 400 g kipdijfilet - in blokjes
- 1 el sojasaus
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1/4 tl cayennepeper
- 1 el zonnebloemolie
- zwarte peper
Hokkien mie
- 400 g Chinese wokgroenten
- 100 g mihoen
- 250 g woknoedels
- 1 blokje groentebouillon
- 50 ml water
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de kip bij elkaar in een kom en schep goed om.
- Verhit een wokpan op de kookplaat en doe de kip in de droge pan. Bak de kip tot deze goudbruin kleurt.
- Voeg vervolgens de groenten aan de kip in de wok toe en bak deze mee tot de groenten zacht zijn.
- Bereid ondertussen de mihoen en woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de mihoen en woknoedels uitlekken en doe ze bij de kip en groenten in de wok.
- Verkruimel het blokje groentebouillon boven de noedels en schenk het water in de pan. Schep goed om en laat het geheel nog 5 minuten al omscheppend bakken.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Gerecht mét pakje had inderdaad een karton-achtige smaak. Zonder pakje helemaal prima!
Echt heerlijk! En zeker nu de dozen Hokkien niet meer te krijgen zijn.
Oh, zijn ze uit het assortiment gehaald? Helemaal top nu dan, haha.
In ieder geval bij onze supermarkt (en we hebben er maar één in de buurt). En daarnaast is jullie recept ook nog eens veel goedkoper :-)
Mooi gerecht. Ik ga het zeker nog eens maken. Ik ga dan wat natuurlijke Aziatische smaakmakers gebruiken omdat ik diepte in de smaak miste. Ik had er ook wat meer bouillon in kunnen verwerken maar ja, dan vervang ik pakjes en zakjes door blokjes.
Maar: ik ga het zeker nog eens maken.
Bij de bereiding van deze soort gerechten wordt oorspronkelijk ook vaak een scheut oestersaus gebruikt. Geeft ontzettend veel smaak. Ook een scheutje sriracha saus is heerlijk er in, dit geeft pit en haalt alle smaken op doordat het iets zurig is. Dan nog lekker veel knoflook…
Probeer maar eens in mihoen, bami, nasi goreng….
Zeker lekker, maar dan smaakt het niet meer naar de pakjes-variant. En dat is bij deze gerechten nou net wél de bedoeling.