Saucijzenbroodjes vind ik stiekem altijd heel erg lekker. Zeker wanneer ze zo warm uit de oven komen en nog een beetje vettig zijn, geserveerd met een flinke klodder mayonaise… YUM! Meerdere van jullie blijken dol te zijn op saucijzenbroodjes want de video waarin ik ze maak is een van de best bekeken video’s op mijn YouTube-kanaal. Het leek me daarom leuk om een keer aan de slag te gaan met een variatie op dit recept en vandaag maak ik vegetarische saucijzenbroodjes. Want geen vlees eten betekent niet automatisch dat je geen saucijzenbroodjes kunt eten!
Klik hier als je de video niet kunt zien
Vegetarische saucijzenbroodjes
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 250 gr vegetarisch gehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl sambal
- 1/2 rode ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 el verse peterselie fijngehakt
- 1 ei + 1 extra om te bestrijken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Doe het vegetarisch gehakt in een kom en voeg daar alle ingrediënten aan toe. Schep even goed door tot het een licht plakkerig mengsel wordt.
- Leg een strook van het gekruide gehakt iets onder de helft op een vel bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg vervolgens dubbel en druk de randen goed aan.
- Verdeel de saucijzenbroodjes over de bakplaat en bestrijk de bovenkanten met een losgeklopt ei.
- Bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Oehhh zo lekker! Dit lijkt me ook echt superlekker om te eten met linzen. Malou x
Net alvast gemaakt voor het paasontbijt…kan niet wachten om te proeven;-)