Dit orzo recept was eigenlijk bij toeval vegetarisch. Dit komt omdat ik thuis heel vaak vegetarisch eet zonder dat ik het doorheb. Simpelweg omdat er zoveel andere lekkere dingen zijn waar geen vlees voor nodig is. Ik vind een goede hamburger, of een goed stuk vlees absoluut heel lekker hoor, maar het is niet iets wat ik mis als ik het niet eet. Zeker niet. En wanneer ik uit eten ga, kies ik net zo makkelijk iets van de vegetarische kaart.
Zo ook dit vegetarische orzo recept met aubergine en geitenkaas. Er zit veel gebakken aubergine in, verschillende smaakmakers (knoflook, oregano, basilicum…) en om de boel nog wat extra smaak en het geheel lekker romig te maken; geitenkaas. Een lekker gerecht voor doordeweeks vind ik. Simpel, smaakvol en zo op tafel!
Op OMF staan nog veel meer orzo recepten, met vlees/vis of vega opties.
Orzo met Aubergine en Geitenkaas
Ingrediënten
- 200 gram orzo
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geraspt
- 3 takjes basilicum fijngehakt
- 4 takjes oregano fijngehakt
- 2 aubergine's in blokjes
- 150-200 gram geitenkaas
- peper
- zout
- 1/2 blokje groentebouillon
Instructies
- Zet een pan met water op het vuur en doe hier het bouillonblokje in, breng aan de kook.
- Doe de orzo in de pan met kokend water en kook volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Bak ondertussen de ui glazig, en voeg later de knoflook, basilicum en oregano toe. Doe ook de blokjes aubergine in de pan en bak ze op middelhoog vuur gaar en een beetje bruin.
- Giet de orzo af en voeg de orzo bij het auberginemengsel. Breng op smaak met peper en zout en doe daarna ook de geitenkaas in de pan. Roer het geheel door elkaar totdat de geitenkaas gesmolten is. Serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Heerlijk simpel lijkt me dit.
Voor hoeveel personen is het recept?
En kan de geitenkaas vervangen worden door feta?
Voor hoeveel personen is dit recept?
Dit recept is voor twee personen.