Om heel eerlijk te bekennen heb ik nog nooit Pavlova gemaakt. Het staat al tijden op mijn to-make lijstje, maar op de een of andere manier vind ik het niet zo interessant dat ik het direct wil proberen. Gelukkig hebben we daar Sanne die jullie iedere eerste dinsdag van de maand verblijdt met een fijn artikel, want zij maakte namelijk wél Pavlova. Chocolade Pavlova met heerlijk zoete aardbeien want daar moeten we nog even van genieten nu het nog kan. En gelukkig wilde ze het recept met jullie delen!
Wat heb je nodig?
Pavlova:
- 120 gram eiwitten
- 115 gram suiker
- 30 gram cacaopoeder
- 1 scheutje vanille-aroma
- snufje zout
Toppings:
- 180 milliliter slagroom
- 30 gram poedersuiker
- verse Hollandse aardbeien
Zorg ervoor dat de eiwitten op kamertemperatuur zijn en verwarm ondertussen de oven voor op 150°C.
1. Teken op een vel bakpapier een cirkel ter grootte van de Pavlova (formaat naar keus). Leg het bakpapier omgekeerd op een bakplaat en zet even opzij.
2. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg hier vervolgens geleidelijk de suiker aan toe. Blijf doorkloppen tot het eiwit in glanzende pieken omhoog blijft staan.
3. Voeg vervolgens de vanille, een snufje zout en het cacaopoeder aan de eiwitten toe en vouw dit er met behulp van een spatel voorzichtig door. Zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft!
4. Stort het eiwitmengsel in het midden van de cirkel die je zojuist hebt getekend. Laat wel wat ruimte over, de Pavlova loopt in de oven namelijk wat uit.
5. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de Pavlova in ongeveer een uur gaar. Laat de Pavlova na een uur in de oven afkoelen, terwijl je de deur van de oven op een kiertje laat staan.
6. Klop ondertussen de slagroom lobbig en voeg hier de poedersuiker aan toe. Snijd ook de aardbeien vast in plakjes.
7. Verdeel de slagroom samen met de aardbeien over de Pavlova en serveer het dessert direct.
Pavlova moet je gewoon eens maken. Het is zo makkelijk en zo lekker!
Hmm lijkt me heerlijk maar ik ben dan ook gek op alles met aardbeien!
Klinkt echt helemaal niet moeilijk! Ik ben benieuwd, heb het ook nog nooit gegeten.
Moet ik ook nog steeds doen ;-)
Deze ziet er uit om op te vreten.
Oh my dat ziet er lekker uit!
Ik heb ook wel eens een pavlova gemaakt en hij was wel gewoon hard, maar bij mij rook en smaakte die gewoon nog naar ei zo vies haha
Dat ziet er echt gigantisch lekker uit!
Zo lekker!
Dit lijkt me echt heerlijk!
omg, lekkerr
Mmmm ziet er echt jammie uit!