Voor iedereen die fruit in combinatie met hartig absoluut niet lekker vindt; verlaat dan vooral dit recept. Voor iedereen die dat net zoals ik heerlijk vindt; lees lekker verder. Want mango it is. En in combinatie met in kerrie gemarineerde reepjes kippendij, zachte avocado en knapperige rode paprika máákt de mango echt het gerecht. Het is namelijk heel lekker om naast die hartige smaken een frisse tegenhanger te hebben. Met nog wat limoensap er overheen gesprenkeld wordt het een lekkere zomerse salade.
Qua bereiding lekker makkelijk want je begint met het marineren van de kip, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Kook dan de rijst en terwijl die kookt snijd je alle overige ingrediënten klein en maak je de dressing. Uiteindelijk voeg je alles bij elkaar :-)

Rijstsalade met kerriekip en mango
Ingrediënten
- 400 gram kipdijfiletreepjes
- 200 gram basmatirijst
Marinade
- 3 tl kerriepoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl hot currypoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 6 el olijfolie
- 1 el honing
- 1/2 rode peper
Dressing
- 3 el sesamolie
- 3/4 limoen sap
- 1 el honing
- 1 el vissaus
Overig
- 1 avocado in blokjes of plakken gesneden
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 1 verse mango in blokjes gesneden
Instructies
- Maak de marinade voor de kip door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen in een kom. Voeg de kipdijfiletreepjes toe en roer goed door. Zet aan de kant en laat een half uurtje intrekken.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de kip op hoog vuur goudbruin.
- Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen.
- Voeg nu alles samen; de gebakken kip (laat de kipstukjes even uitlekken), rijst, rode paprika, avocado en mango. Hussel alles door elkaar en verdeel de dressing over de salade.
Heb je zin in nog meer rijst recepten? Ik heb alle recepten met rijst op 1 pagina verzameld.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Wauw dat ziet er lekker uit. Heerlijk gezond!
Ideaal in de ramadan. Morgen maken voor de iftar.
Super, deze gaat zo mee voor de late dienst als avondeten. Ik miste wat zout dus ik heb een klein beetje over de kip gedaan na het bakken. Dat maakte het helemaal af!
Net gemaakt en staat in de koelkast voor straks…. super lekker !
Wij vonden het heerlijk! Heb er ook een beetje zout bij gedaan, maar dat is een kwestie van smaak. Er staan overigens heel veel lekkere recepten op je website
Hmmmm dit was heerlijk en super voor op een warme dag!
Echt heel lekker! Een zomers gerecht die ook in de winter in de smaak valt. Ook makkelijk om mee te nemen voor onderweg.
Ik doe nog een klein beetje zout bij de marinade en strooi er altijd nog wat sesamzaadjes op als finishing touch.
Verrukkelijke salade die ik maakte met gerookte kip!