Voor iedereen die fruit in combinatie met hartig absoluut niet lekker vindt; verlaat dan vooral dit recept. Voor iedereen die dat net zoals ik heerlijk vindt; lees lekker verder. Want vandaag maak ik een rijstsalade met kip en mango! De kip is heerlijk gemarineerd in kerrie kruiden. Zin in iets fris en fruitig voor bij de BBQ of als lunch op een warme dag? Dan moet je echt deze koude rijstsalade met curry proberen! Het is supermakkelijk te maken en bomvol smaak. Mango speelt hier de hoofdrol en geloof me, dat wil je niet missen.
Tropisch feestje op je bord
Mango en avocado, dat klinkt toch als een zomers duo? De mango zorgt voor een mega lekkere zoete smaak en de avocado maakt alles lekker romig. Gooi er wat knapperige rode paprika bij voor extra crunch. Het mooie is dat al deze smaken samen echt een topcombi vormen. Zowel lekker fris als lekker pittig! Maar de mango maakt echt dit gerecht in mijn ogen. Het is namelijk heel lekker om naast die hartige smaken een frisse tegenhanger te hebben. Met nog wat limoensap er overheen gesprenkeld wordt het een lekkere zomerse salade.
Waarom een rijstsalade top is
Een koude rijstsalade is ideaal als je het druk hebt. Je kunt ‘m namelijk prima van tevoren klaarmaken. En het is een super manier om restjes rijst te gebruiken. Lekker duurzaam en ook nog eens hartstikke gezond! Daarnaast is het een lichte maaltijd die goed verzadigt, zonder dat je een zwaar gevoel krijgt. Ik vind deze koude rijstsalade met curry ideaal als ik nog ga sporten bijvoorbeeld!
Kruiden maken het verschil in deze rijstsalade met kip en mango
Weet je wat deze salade zo lekker maakt? De kruiden! Een beetje kurkuma, wat komijn en natuurlijk currypoeder geven de rijstsalade een authentieke currysmaak. En hey, die kruiden zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens goed voor je. Veel mensen vergeten dit vaak, maar ze bevatten antioxidanten die ontstekingsremmend werken. Kruiden kunnen in mijn ogen echt het verschil maken in een recept. Dus vergeet ze niet en probeer wat verschillende dingen uit, om erachter te komen wat jouw favoriete kruiden zijn.
Serveersuggesties
Deze salade heeft op zich niet veel meer nodig, maar mocht je het toch lekker vinden om er wat bij te serveren dan kun je kiezen voor een stuk naanbrood of een frisse komkommersalade. Het naanbrood is heerlijk om in de dressing te dopen, en de frisse komkommersalade is gewoon lekker knapperig om erbij te eten.
Qua bereiding lekker makkelijk want je begint met het marineren van de kip, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Kook dan de rijst en terwijl die kookt snijd je alle overige ingrediënten klein en maak je de dressing. Uiteindelijk voeg je alles bij elkaar :-)
Andere heerlijke rijstsalades op OMF
Ben je fan van rijstsalades en wil je meer variaties proberen? Kijk dan ook eens naar andere recepten op OMF, zoals de rijstsalade met geitenkaas en granaatappel. Deze salade is een echte smaakexplosie, met de romige geitenkaas die perfect samengaat met de frisse en knapperige granaatappelpitjes. Een andere topper is de koude rijstsalade met kip en restjes groenten. Dit is een ideale manier om al die overgebleven groenten in je koelkast te gebruiken en tegelijkertijd een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Beide salades zijn net zo makkelijk te maken als de koude rijstsalade met curry!
Rijstsalade met kerriekip en mango
Ingrediënten
- 400 gram kipdijfiletreepjes
- 200 gram basmatirijst
Marinade
- 3 tl kerriepoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl hot currypoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 6 el olijfolie
- 1 el honing
- 1/2 rode peper
Dressing
- 3 el sesamolie
- 3/4 limoen sap
- 1 el honing
- 1 el vissaus
Overig
- 1 avocado in blokjes of plakken gesneden
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 1 verse mango in blokjes gesneden
Instructies
- Maak de marinade voor de kip door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen in een kom. Voeg de kipdijfiletreepjes toe en roer goed door. Zet aan de kant en laat een half uurtje intrekken.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de kip op hoog vuur goudbruin.
- Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen.
- Voeg nu alles samen; de gebakken kip (laat de kipstukjes even uitlekken), rijst, rode paprika, avocado en mango. Hussel alles door elkaar en verdeel de dressing over de salade.
Heb je zin in nog meer rijst recepten? Ik heb alle recepten met rijst op 1 pagina verzameld.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Wauw dat ziet er lekker uit. Heerlijk gezond!
Ideaal in de ramadan. Morgen maken voor de iftar.
Super, deze gaat zo mee voor de late dienst als avondeten. Ik miste wat zout dus ik heb een klein beetje over de kip gedaan na het bakken. Dat maakte het helemaal af!
Net gemaakt en staat in de koelkast voor straks…. super lekker !
Wij vonden het heerlijk! Heb er ook een beetje zout bij gedaan, maar dat is een kwestie van smaak. Er staan overigens heel veel lekkere recepten op je website
Hmmmm dit was heerlijk en super voor op een warme dag!
Echt heel lekker! Een zomers gerecht die ook in de winter in de smaak valt. Ook makkelijk om mee te nemen voor onderweg.
Ik doe nog een klein beetje zout bij de marinade en strooi er altijd nog wat sesamzaadjes op als finishing touch.
Verrukkelijke salade die ik maakte met gerookte kip!