Sinds Vic op school zit zijn we ons thuis veel bewuster van alle feestdagen. Waar Pasen voorheen altijd een ondergesneeuwd kindje was bij ons, staat er nu vaak al een aantal weken van tevoren een paasontbijt in de agenda, staat er een paastak in ons huis en kunnen de kindjes niet wáchten tot we paaseieren gaan zoeken. Of de paashaas echt bestaat hebben we nog maar even in het midden gelaten, we zijn er nog niet helemaal uit of we dat fabeltje willen aanhouden – haha. Aangezien een FEESTdag is, dook ik weer de keuken in met mijn kleine chef. Nu heb ik niet per se een feestdag nodig om met mijn kindjes de keuken in te duiken, maar rond feestdagen is dat wel altijd vaste prik. Met Kerst maakten Vic en ik al koekjes voor in de kerstboom; deze keer ging we aan de slag met Red Velvet PaasIJSkoekjes. Red Velvet koekjes met daartussen een dikke laag van je favoriete ijs; gerold door paas-sprinkles. Een grandioze hit tijdens de paasdagen.
Net zoals bij ieder kind is de spanningsboog van mijn peuter en kleuter ook minimaal. Dingen moeten dus vooral snel klaar zijn en niet al teveel moeite kosten. Daarom koos ik ervoor om deze PaasIJSkoekjes te maken met de nieuwe bakmix van Homemade; de mix voor Red Velvet Cookies. Voordeel van deze bakmix is niet alleen dat je er enkel boter en water aan toe moet voegen; de koeken zijn ook in 10 minuten gebakken. Voordat je er ijs tussen stopt moet je de koeken wel even goed laten afkoelen, maar in die tijd kun je mooi paaseieren zoeken of eieren verven. Toch?
PaasIJSkoekjes
Benodigdheden
- oven met bakplaat
- elektrische (hand)mixer met deeghaken
Ingrediënten
- 130 g boter - op kamertemperatuur
- 15 g water
- 1 pak Homemade bakmix voor Red Velvet cookies
- 5 bollen van je favoriete ijs
- paassprinkles
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Meng de boter in een beslagkom met mixer met deeghaken tot een glad mengsel.
- Voeg de mix voor Red Velvet Cookies en het water toe en mix op de middelste stand tot een kruimelig deeg.
- Voeg de helft van het zakje witte chocolade chunks toe en kneed het deeg vervolgens met je handen tot een soepele deegbal.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke porties en rol hier balletjes van. Leg de balletjes deeg verspreid over de bakplaat en druk ze iets plat.
- Bak de Red Velvet koeken in 8-10 minuten gaar en laat ze volledig afkoelen.
- Leg op de helft van de koeken een bol van je favoriete ijs en verdeel dit in een egale laag over de koek. Leg een andere Red Velvet koek bovenop het ijs en leg de paasIJSkoekjes een uurtje in de vriezer zodat ze hard kunnen worden.
- Rol de zijkanten van de paasIJSkoekjes door de paassprinkles en serveer ze direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.