PaasIJSkoekjes
Deze PaasIJSkoekjes zijn gegarandeerd een hit na de paasbrunch of het -diner. Leuk om met kinderen te maken en ook nog eens super snel klaar. Beter wordt het niet.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Afkoelen van de koeken2 uur uur 30 minuten min
Totale tijd2 uur uur 45 minuten min
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bakmix, cookies, dessert, homemade, pasen, red velvet, red velvet koeken, toetje
Servings: 5 stuks
- 130 g boter - op kamertemperatuur
- 15 g water
- 1 pak Homemade bakmix voor Red Velvet cookies
- 5 bollen van je favoriete ijs
- paassprinkles
Verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Meng de boter in een beslagkom met mixer met deeghaken tot een glad mengsel.
Voeg de mix voor Red Velvet Cookies en het water toe en mix op de middelste stand tot een kruimelig deeg.
Voeg de helft van het zakje witte chocolade chunks toe en kneed het deeg vervolgens met je handen tot een soepele deegbal.
Verdeel het deeg in 10 gelijke porties en rol hier balletjes van. Leg de balletjes deeg verspreid over de bakplaat en druk ze iets plat.
Bak de Red Velvet koeken in 8-10 minuten gaar en laat ze volledig afkoelen.
Leg op de helft van de koeken een bol van je favoriete ijs en verdeel dit in een egale laag over de koek. Leg een andere Red Velvet koek bovenop het ijs en leg de paasIJSkoekjes een uurtje in de vriezer zodat ze hard kunnen worden.
Rol de zijkanten van de paasIJSkoekjes door de paassprinkles en serveer ze direct.