Oreo Dripcake

Ieder jaar denk ik het weer: shit, word ik nu alweer een jaar ouder? Ik heb niets tegen ouder worden gelukkig en vind deze leeftijd heerlijk, maar feit is dat de 30 wel steeds dichterbij komt. Morgen word ik 27 en traditiegetrouw deel ik daarom een lekker recept voor een verjaardagstaart. Ik doe dit inmiddels alweer een aantal jaar en iedere keer is het weer een uitdaging om de taart van de voorgaande jaren te evenaren. Vorig jaar deelde ik mijn befaamde chocoladefudgetaart met een wel heel lekkere twist, dit jaar is het weer een taart geworden voor de echte chocoladeliefhebber. In de onderstaande video maak ik namelijk een Oreo Dripcake. Het stond al heel lang op mijn lijstje om een dripcake te maken. Ik vind ze altijd zo spectaculair om te zien! Deze Oreo Dripcake is wat mij betreft ook een plaatje om te zien maar nog lekkerder is ‘ie om te eten. Je zult het waarschijnlijk niet verwachten (geintje natuurlijk), maar deze taart is écht een bommetje. Houd je dus in met het snijden van de punten, je wil na zo’n heerlijke taartpunt natuurlijk niet kotsmisselijk boven de wc hangen.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Oreo Dripcake

Oreo Dripcake

5 van 1 stem

Oreo Dripcake

Porties1 taart (20cm)

Ingrediënten

Voor het biscuit:

  • 3 eieren
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 75 gr bloem
  • 25 gr maïzena
  • 1 el cacaopoeder

Oreo botercrème:

  • 300 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 600 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 50 ml volle melk
  • 1 rol Oreo's 150 gr, verkruimeld

En verder:

  • 250 gr melkchocolade
  • 1 el zonnebloemolie
  • 200 gr Oreo's

Instructies

Voor het biscuit:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm van 20cm goed in.
  • Doe de eieren samen met beide soorten suiker in een kom en klop dit in 10 minuten luchtig. Voeg de droge ingrediënten aan de opgeklopte eieren toe en spatel het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Stort het biscuitbeslag in de springvorm en bak deze in 20 - 30 minuten gaar. Laat het biscuit 10 minuten afkoelen in de springvorm en daarna volledig op een taartrooster.
  • Snijd het biscuit in drie gelijke plakken zodra deze volledig is afgekoeld.

Voor de Oreo botercrème:

  • Doe de boter samen met de poedersuiker, de vanille-aroma en de melk in een kom. Klop dit tot een romig mengsel. Schep de verkruimelde Oreo's door de botercrème.

Het bouwen van de taart:

  • Smeer de onderste twee lagen van het biscuit in met een flinke laag Oreo botercrème. Leg de derde laag bovenop en smeer vervolgens de hele taart rondom in met de botercrème.
  • Smelt de melkchocolade en roer hier de zonnebloemolie doorheen. Schenk de chocolade over de bovenkant van de taart en zorg ervoor dat de chocolade langs de zijkanten van de taart druipt.
  • Spuit toefjes van de Oreo botercrème op de taart. Garneer de taart tot slot met grof gehakte en hele Oreo's.

Notities

*Bewaar de taart ten alle tijden in de koelkast. De botercrème zal hierdoor wat steviger worden en de chocolade zal lichtjes opstijven. 

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Dat ziet er indrukwekkend uit! En inderdaad lekker machtig ;-)

  2. Wow…. sprakeloos.. :)

  3. Joyce - LemonyLifeNL says:

    Oh mijn god dit ziet er echt goddelijk uit!

  4. Laura | LvanR says:

    Wauw! Wat een plaatje! Haast zonde om aan te snijden. Hier maak je wel goed indruk mee op je gasten zeg! Alvast gefeliciteerd en een fijne dag morgen in ieder geval!

  5. Patricia Noordzij says:

    Echt een beauty deze taart! Ik had een vraagje..ik wil deze taart binnenkort voor mijn schoonmoeder maken. Mijn vraag is..kan ik het decoreren van de toefjes en de oreo ook later doen? Gezien het feit we nog moeten reizen. En ik meestal taarten qua decoratie afmaak als ik op de verjaardag zelf ben. Dus dat al wel de gesmolten chocolade er op zit.

    Groetjes,
    Patricia Noordzij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close