Ik heb echt wel even lopen stoeien met de naam van dit recept. Als ik alle toppings zou moeten benoemen die ik op dit flatbread heb gegooid dan past het allemaal niet in mijn titelvakje. Vandaar dat ik dus maar heb gekozen voor de drie voornaamste toppings: flatbread met spinazie, zongedroogde tomaat & kastanjechampignons. En verder eigenlijk nog hummus, feta en balsamico-azijn – drie toppings die je niet achterwege zou moeten laten want ook die maken dit flatbread helemaal af. Het is een simpel gerechtje, zeker omdat ik gekozen heb voor kant-en-klaar (maar wel lekker!) flatbread en hummus, maar voel je vrij om beide ingrediënten zelf klaar te maken uiteraard. Zelfgemaakt flatbread is ook heel lekker. Voor dit recept maakte ik gebruik van het flatbread van souQ dat nog niet zo heel lang verkrijgbaar is bij Albert Heijn, maar wel perfect is voor dit gerechtje. Serveer het flatbread als lunch of als bijgerecht bij een salade of kop soep en iedereen is gelukkig.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Flatbread met spinazie, zongedroogde tomaat & kastanjechampignons
Ingrediënten
- 4 flatbreads
- 50 gr babyspinazie
- 150 gr kastanjechampignons - in plakjes
- 50 gr Feta
- 100 gr hummus
- 1 tl ras el hanout
- 50 gr zongedroogde tomaten - gehalveerd
- balsamico-azijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en warm hierin de flatbreads maximaal 2 minuten op.
- Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kastanjechampignons tot ze bruin beginnen te kleuren en te slinken.
- Doe de spinazie samen met de ras el hanout in de pan en bak het geheel tot de spinazie geslonken is.
- Smeer de hummus over de flatbreads en verdeel de warme champignons, spinazie en zongedroogde tomaten eroverheen.
- Verkruimel de feta over de flatbreads en besprenkel het geheel met balsamico-azijn.