Laatst vertelde ik jullie al dat ik na het maken van Caipirinha ijsjes heel veel zin had om nog meer ijsjes te maken. Er zijn eindeloos veel soorten te bedenken en ze zijn allemaal zo gemaakt. Je mixt de ingrediënten door elkaar, stopt het in een ijsjesvorm en na een nachtje vriezer kun je ervan genieten. Vandaag citroen sorbetijsjes in prosecco!
De tweede keer ijsjes op een stokje en ik maak gelijk weer een alcoholische variant. Niet helemaal waar. In het ijsje zelf zit geen alcohol dus je kunt ze prima zo eten, ze zijn heerlijk zoet! Stop je ze in een glas prosecco zoals op de foto, dan zuigt het ijsje zich er vol mee en heb je een soort van scroppino ijsje. En je ijskoude prosecco smaakt zo weer een beetje naar citroen. Goede combi en perfect om een zomers diner met af te sluiten. Proost!
Citroen Sorbetijsjes met Prosecco
Ingrediënten
- 500 ml water
- 250 gram suiker
- citroenschil van 1 onbespoten citroen
- 190 ml citroensap
- 2 flessen prosecco
Instructies
- Verwarm het water met de suiker en de citroenschil in een steelpannetje tot de suiker is opgelost.
- Haal de schil eruit en voeg het citroensap toe. Roer goed door en laat afkoelen.
- Giet het mengsel in een ijsjesvorm en zet voor een nachtje in de vriezer.
- Serveer de ijsjes in een groot glas, voor de helft gevuld met prosecco.
Lekker! En wat een leuke foto’s!
Hmm lekker! Ik houd van citroenijsjes en icm prosecco zal het vast nog beter smaken!