Je wilt echt niet weten hoelang ik al van plan was om een keer Ratatouille te maken. Ratatouille is echt zo’n gerecht wat het hele jaar door kan als je het mij vraagt. Ik maakte het gerecht nu op een hele warme dag en serveerde er lekker kiprollade bij, maar je zou het eventueel ook koud kunnen eten, geserveerd met verse ciabatta. Het is eigenlijk heel all-round en hoewel er een aantal vaste soorten groenten in gaan, mag je er wat mij betreft echt wel lekker mee variëren. Ratatouille lijkt op het eerste gezicht totaal niet spannend want meer dan groenten in tomatensaus is het niet, maar door toevoeging van de juiste (verse!) kruiden wordt het een heerlijk gerecht.
Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram tomatenblokjes
- 400 milliliter groentebouillon
- 1 takje verse rozemarijn, 2 takjes verse peterselie, 2 takjes verse tijm
- peper en zout
1. Snijd de aubergine, courgette en rode paprika grof. Hak de knoflook en de ui fijn.
2. Verhit een klein beetje olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en de ui tot het goed begint te geuren.
3. Voeg vervolgens de grof gesneden groenten toe en bak deze vijf minuutjes mee.
4. Schenk de tomatenblokjes en de groentebouillon in de pan en voeg de verse kruiden toe. Breng het geheel aan de kook en laat de Ratatouille op laag vuur anderhalf tot twee uur stoven tot groenten zacht zijn geworden.
5. Laat de Ratatouille heel iets afkoelen voordat je hem serveert en breng desgewenst op smaak met peper en zout.
Lekker! En wat een goed idee om er kiprollade bij te eten.
Lekker :D En super makkelijk, de gooit alles bij elkaar en je bent klaar :)
Wow, wat een lekker recept. Dat ga ik zeker een keertje proberen!