Pompoensalade met Pancetta en Pistache

Pompoen is een ingrediënt wat je vooral in de herfst voorbij ziet komen. Logisch, want het pompoenenseizoen start ongeveer in oktober (hallo Halloween) en we maken er dan vaak een stamppot mee, of een lekkere soep. Warme gerechten in ieder geval die goed passen bij de tijd van het jaar. Maar, pompoenen zijn het hele jaar te krijgen – in blokjes, vellen (lasagne!) of originele staat. En dus neem ik ook in de lente gerust een flespompoen mee naar huis want je kunt er heerlijke gerechten mee maken die goed bij de lente of zomer passen. Deze salade is lauwwarm namelijk heel lekker en kan prima als bijgerecht dienen. Dus slinger die barbecue maar aan en serveer deze pompoensalade erbij. Lekker door het zoete van de pompoen en het zoute van de panchetta.

PompoensaladePanchettaPistache ST

No ratings yet

Pompoensalade met Pancetta en Pistache

Porties0

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 80 gram pancetta
  • 50 gram pistache nootjes geroosterd
  • 5 el rozemarijn olijfolie
  • 1/2 Spaanse peper fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de pompoen in de lengte door de helft, schep de pitjes eruit en besprenkel beide helften met een beetje olijfolie. Leg met de bolle kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven voor 45 minuten.
  • Bak ondertussen de pancetta in een droge koekenpan knapperig. Laat de plakjes uitlekken op een paar vellen keukenpapier.
  • Wanneer de pompoen gaar is (test even met een vork in het dikste gedeelte van de pompoen), snijd je de schil eraf. Snijd vervolgens de pompoen in dunne plakken.
  • Verdeel de plakken over een grote schaal (ik heb de hele kleine plakjes hier niet gebruikt, dus mogelijk heb je aan een halve pompoen genoeg als je dat wel doet).
  • Breek de pancetta in kleine stukjes en verdeel deze over de pompoen. Hak de geroosterde pistachenootjes grof en verdeel deze samen met de Spaanse peper ook over de pompoen.
  • Maak af met wat rozemarijn olijfolie (schud de fles even zodat er ook stukjes rozemarijn meekomen).

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

PompoensaladePanchettaPistache Pinterest

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close