Je kunt nooit genoeg risottorecepten in je repertoire hebben als je het mij vraagt. Ik geloof ook, als ik zo naar onszelf kijk, dat we nooit dezelfde risotto op tafel hebben staan. Iedere keer maak ik er wel weer iets anders van. Deze pestorisotto met geroosterde tomaat vonden de kinderen en ik echt heel erg lekker. Tim mocht hem vanwege zijn notenallergie niet eten helaas dus ik heb het moeten doen met het oordeel van de kindjes. En die was goed, beide borden waren leeg namelijk.
De risotto heeft een hele subtiele pestosmaak, niets overheersend want dat vind ik altijd zo zonde. Om de risotto extra smeuïg te maken heb ik na het garen een lepel crème fraîche toegevoegd, súper lekker! Omdat de risotto zo’n hartige smaak heeft, gaan de zoete geroosterde tomaatjes er heerlijk bij. Voor de crunch wat geroosterde pijnboompitjes erbij en klaar is kees.
Pestorisotto met geroosterde tomaat
Ingrediënten
- 4 trosjes cherrytomaatjes
- 750 ml groentebouillon
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 200 g risottorijst
- 50 ml droge witte wijn
- 3 el pesto
- 1 el crème fraîche
- 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
- peper en zout
- pijnboompitjes - geroosterd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
- Leg de trosjes tomaat op een bakplaat en besprenkel ze lichtjes met olijfolie. Rooster de tomaten 30 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn.
- Breng ondertussen in een kookpan de bouillon aan de kook. Draai het vuur laag en houd de bouillon tegen de kook aan.
- Verwarm een beetje olie in een (hapjes)pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot de ui glazig ziet.
- Voeg de rijst toe en bak de korrels mee tot deze glazig beginnen te zien.
- Blus het geheel af met een scheut wijn.
- Schep steeds een soeplepel van de groentebouillon in de pan. Wacht met het toevoegen van de volgende lepel tot de rijst de bouillon helemaal heeft opgenomen. Herhaal deze stap tot de bouillon op is en de rijst gaar is.
- Schep de pesto, crème fraîche en Parmezaanse kaas in de pan bij de risotto en roer goed door tot alle ingrediënten zijn gesmolten.
- Breng de risotto op smaak met peper en zout.
- Schep de pestorisotto in diepe borden. Leg op ieder bord een trosje geroosterde tomaatjes en garneer met geroosterde pijnboompitjes.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Deze risotto vanavond gemaakt. Met zelfgemaakte pesto en gerookte kipreepjes erdoor. Heerlijk! Kids (6 en 9) ook helemaal happy! Dank!
Wat fijn!