Mocht je voor de feestdagen op zoek zijn naar een klein bijgerecht maar wil je het net even anders doen? Maak dan deze perenmoes met gember. Appelmoes kennen we namelijk wel en begrijp me niet verkeerd; heer-lijk vind ik het. We waren allemaal gek op de appelmoes van mijn oma vroeger en dit mocht bij geen enkel familiediner ontbreken. En nog steeds vind ik het lekker om een beetje zoete appelmoes bij het hartige avondeten te eten. Maar een variant op de bestaande versie is wel een keer leuk. En niet eens heel veel anders om te maken. Wel belangrijk; de juiste verhoudingen. Gelukkig heb ik dat helemaal uitgezocht voor je en kun je met dit recept een kleine portie perenmoes maken. Verdubbel het recept gerust, want de moes is zo opgelepeld!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Perenmoes met gember
Ingrediënten
- 1 kg peren
- 50 ml water
- 1 cm gember geraspt
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 el suiker
- 1 tl limoensap
Instructies
- Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Doe de peren vervolgens in een pan en zet deze op het vuur. Voeg het water toe en breng aan de kook, draai het vuur vervolgens iets zachter maar laat het geheel zachtjes koken.
- Voeg ook de gember, kaneelpoeder en het suiker toe en roer goed door.
- Wanneer de peren heel zacht zijn en de smaken goed opgenomen (proef even!), dan kun je het vuur uitdraaien en met een stamper de peren tot moes stampen.
- Voeg nu het limoensap toe en roer het geheel nog even goed door. Schenk de perenmoes in een of meerdere kommen en zet na het afkoelen in de koelkast.
Heerlijk en super eenvoudig om te maken. Ik heb zelf extra kaneel toegevoegd – 1 EL ipv 1 TL en een extra lepel suiker (lekker zoet!).