Makkelijke gerechten die in no-time op tafel staan, je kunt er niet genoeg van in je repertoire hebben als je het mij vraagt. Deze Pasta Puttanesca is een echte familiefavoriet. Bevat niet al teveel ingrediënten, vaak ingrediënten die je toch al wel in huis hebt en ik garandeer je dat je dit gerecht binnen 15 minuten op tafel tovert. Door toevoeging van de rode peper heeft deze pasta een subtiel pittigje. Mocht je dat niets vinden dan kun je het uiteraard achterwege laten. Ik serveerde de pasta met zoete geroosterde cherrytomaatjes. Een heerlijke zoete toevoeging naast de pittige pasta.
In plaats van tomatenblokjes gebruik ik in dit recept Heinz Tomato Frito om direct een rijke smaak toe te voegen aan de pasta. Heinz Tomato Frito is in wijze een tomatensaus die op traditionele wijze wordt bereid: knoflook en ui worden 2,5 uur in olie gesudderd en daarna gemengd met zongerijpte tomaten. Heel erg lekker en geschikt voor stoofgerechten, pizza’s maar dus ook als basis voor een fijn pastagerecht als deze.
Mijn Pasta Puttanesca bevat door de geroosterde cherrytomaatjes en de olijven aardig wat groenten, maar als je het nog niet genoeg vindt kun je er natuurlijk naar hartenlust groenten aan toevoegen. Het ’traditionele’ puttanesca-recept verdwijnt hierdoor een beetje maar ach, met koken zijn er geen regels vind ik zelf. Courgette of spinazie zouden een lekkere toevoeging zijn in dit gerecht.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
In samenwerking met Heinz
Pasta Puttanesca met geroosterde cherrytomaatjes
Ingrediënten
- 300 gr spaghetti - eventueel volkoren
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 rode peper - fijngehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 350 gr Heinz Tomato Frito
- 6 ansjovisfilets - op olie
- 2 el kappertjes
- 75 g zwarte olijven in ringetjes
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tros cherrytomaten - aan de tak
- olijfolie
- peper
- verse basilicum - fijngesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃. Leg het trosje cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en peper en rooster de tomaatjes 10 minuten in het midden van de oven.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper aan.
- Voeg hier vervolgens de Heinz Tomato Frito, ansjovisfilets, kappertjes, zwarte olijven en gedroogde oregano aan toe. Roer goed door en breng aan de kook.
- Kook de puttanesca-saus net zolang als de spaghetti nodig heeft om te garen.
- Giet de spaghetti af en schep de pasta door de saus.
- Serveer de Pasta Puttanesca met verse basilicum en de geroosterde cherrytomaatjes.
Ziet er zo lekker uit, simpel maar toch lekker!
Ik laat de ansjovis eerst smelten bij de ui en knoflook , geeft een heerlijke smaak.