Paprika’s uit de oven met ricotta en basilicumolie

Zo af en toe vind ik het nog best lastig om ergens een bijgerecht bij te bedenken. Het is al gauw makkelijk wanneer je aardappeltjes met vlees of rijst met een stoofpotje eet, hier een salade of wat brood bij te doen maar soms heb ik behoefte aan meer. Ik duik dan al gauw Pinterest op om wat inspiratie te vinden en via de blog Epicurious kwam ik terecht bij een recept voor geroosterde paprika’s uit de oven met ricotta. Nu ben ik dol op ricotta en vind ik geroosterde paprika’s heel lekker en dus ging ik met het recept aan de slag. Het is een super eenvoudig groentegerecht geworden waarmee je naar hartenlust kunt variëren. Zo voegde ik voor Tim nog wat olijven aan de paprika’s toe en maakte ik een lekkere basilicumolie om over de paprika’s te drizzelen. Resultaat? Een prima gerecht als je op zoek bent naar een mogelijkheid om wat meer groenten aan een maaltijd toe te voegen.

Paprika's uit de oven met ricotta en basilicumolie

Paprika's uit de oven met ricotta en basilicumolie

5 van 4 stemmen

Paprika's uit de oven met ricotta en basilicumolie

Porties6 stuks

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's gehalveerde, zaadjes verwijderd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 gr cherrytomaatjes gehalveerd
  • 100 gr ricotta
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 handvol verse basilicum fijngesneden
  • 3 el olijven gehalveerd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in met wat olie.
  • Leg de gehalveerde paprika's met de open kant naar boven.
  • Drizzle een beetje olijfolie over de paprika's en bestrooi ze met peper en zout. Verdeel twee teentjes fijngehakte knoflook over de paprika's.
  • Rooster de paprika's in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Ze mogen lichtjes beginnen te blakeren, het belangrijkste is dat ze zacht worden.
  • Roer voor de basilicumolie de fijngehakte basilicum samen met de overige teentjes knoflook en wat peper en zout door wat olijfolie.
  • Schep zodra de paprika's zijn geroosterd de ricotta in de paprika's en verdeel de olijven en cherrytomaatjes over de paprika's.
  • Besprenkel de paprika's met de basilicumolie en serveer ze direct.

Notities

*Voor hoeveel personen dit gerecht is, is afhankelijk van wat je erbij serveert. Zo aten wij deze geroosterde paprika's met een stukje vis en zonder verdere koolhydraten. 3 halve paprika's per persoon is dan wel genoeg. Eet je er wel koolhydraten bij dan is het geschikt voor 3 - 6 personen, afhankelijk of je grote eters hebt of niet.

Join the Conversation

  1. Emily says:

    Wow! Dat ziet er mooi uit! ook super duidelijk uitgelegd

  2. jonna@burgertrutjes says:

    Heerlijk recept zeg, en niet al te ingewikkeld. Ik heb hier nog aardig wat basilicum over dus dit recept ga ik onthouden voor aankomende week!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close