Sinds ik zelf op inductie kook, nu alweer bijna drie jaar, krijg ik regelmatig de vraag welke pannen nou écht fijn zijn. Steeds meer mensen gaan van het gas af. Maar niet alleen dat is reden om pannen te vervangen. Ook ik vervang mijn pannen eens in de zoveel jaar. Zo begon ik 12 jaar geleden toen ik op mezelf ging wonen met een goedkope pannenset, maar naar mate je ouder wordt en wellicht steeds meer in de keuken staat, ben je vanzelf toe aan kwalitatief écht goede pannen die een poosje meegaan. Inmiddels heb ik behoorlijk wat pannenmerken getest maar nu heb ik een nieuwe favoriet: WMF. Niet alleen vanwege de gewéldige kleur – ik bedoel, hoe prachtig zijn deze?! – maar ook omdat de pannen gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal. En dat merk je! Ik ging aan de slag met een van de kookpannen en maakte one pot pasta carbonara met chorizo. Een soort twist op de klassieke pasta carbonara dus en je hebt er echt maar één pan voor nodig. Scheelt weer afwas en daar worden we allemaal blij van.
WMF FUSIONTEC
Hierboven zie je mijn nieuwe WMF FUSIONTEC Mineral pannenset. 4-delig in de kleur Rose Quartz. Zijn ze niet ge-wel-dig? Alleen om de kleur zou je ze al willen hebben, geloof mij. Maar hé, als kookliefhebber vind ik functie en kwaliteit toch net even iets belangrijker dan looks, maar gelukkig zit het daar ook goed mee.
Het materiaal van de pannen is een fusie van het beste staalsoort (roestvrij) met natuurlijke mineralen. Dit resulteert in een vrijwel onverwoestbaar oppervlak dat super krasbestendig is en ook bestand is tegen zuren. Een klein kijkje achter de schermen:
De ruwe materialen worden gesmolten op een temperatuur van ongeveer 1300°C. Het staal wordt vervolgens gegoten in de juiste vorm. De basis en de verschillende lagen worden toegebracht, één voor één, en samengesmolten tot een onafscheidelijk geheel op ongeveer 860°C. De schenkrand wordt geslepen met een speciale procedure en de handgrepen worden gemonteerd.
Die fusie van staal en mineralen maakt het een relatief zware pan. Ik hou daarvan want voor mij betekent dit dat de kwaliteit echt te voelen is.
Deze specifieke pannenset komt met de onderstaande vier pannen:
- 1 lage kookpan 20 cm met inhoud 2,4 liter, ideaal voor kookplaten van 18 cm
- 1 hoge kookpan 20 cm met inhoud van 3,7 liter, ideaal voor kookplaten van 18 cm
- 1 hoge kookpan 24 cm met inhoud van 6,4 liter, ideaal voor kookplaten van 22 cm
- 1 steelpan 16 cm met inhoud van 1,3 liter, ideaal voor kookplaten van 14/14,5 cm
- Alle pannen worden met deksel geleverd
De WMF FUSIONTEC Mineral pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen waaronder ook inductie. Hoera!
WIN!
En nu komt misschien wel het ALLERLEUKSTE van dit artikel: JIJ maakt kans op zo’n onwijs toffe WMF FUSIONTEC Mineral pannenset. De compléte pannenset ja, met alle vier de pannen. Hoe mooi is dat decembercadeau! Wat moet je doen?
- Ga naar mijn Instagramaccount en zoek de post op die hoort bij dit artikel;
- Laat een reactie onder de Instagrampost achter waarin je beschrijft voor wie jij welk gerecht zou willen maken met deze pannen;
- Tag degene voor jij wilt koken in je reactie.
Meedoen kan t/m 5 december aanstaande. De winnaar krijgt via Instagram DM persoonlijk bericht.
One Pot pasta carbonara met chorizo
Ik was op zoek naar een gerecht dat ik goed zou kunnen klaarmaken in deze pannen. Hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn want de pan met inhoud van 6,4 liter is bijvoorbeeld perfect voor soepen of stoofschotels en in het steelpannetje kun je werkelijk iedere saus klaarmaken, maar ik wilde graag gebruik maken van die handige transparante deksels. Ik koos uiteindelijk voor een one pot pasta: een pastagerecht dat je bereidt in slechts één pan. Een foolproof recept maar wel eentje die je even in de gaten moet houden. De pasta zuigt namelijk al het vocht in zich op wat het gerecht heerlijk smaakvol maakt, maar je loopt het risico dat de pasta aanbrandt als je niet goed oplet. Dankzij de glazen deksel kon ik de pasta goed in de gaten houden en zag ik op tijd wanneer de pasta van het vuur kon: op het moment dat alle bouillon was opgenomen. Handig!
Pasta carbonara is natuurlijk een vrij machtig gerecht en de chorizo doet daar nog een schepje bovenop. Serveer de pasta dus met een frisse (tomaten)salade.
Ik gebruikte voor dit gerecht de hoge WMF FUSIONTEC Mineral kookpan (20 cm) met inhoud van 3,7 liter.
One pot pasta carbonara met chorizo
Ingrediënten
- 200 g spaghetti
- 100 g chorizo - in reepjes
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- 75 g Parmezaan - geraspt
- 500 ml kippenbouillon
- 3 eieren
- zwarte peper
Instructies
- Doe de spaghetti, chorizo, verse peterselie en de helft van de Parmezaanse kaas bij elkaar in de pan.
- Schenk de kippenbouillon hierbij en breng het geheel aan de kook. Roer door tot de pasta zacht is en helemaal onder de bouillon staat. Kook de pasta onder af en toe doorroeren in 20 minuten gaar.
- Klop ondertussen de eieren met de rest van de Parmezaanse kaas en een snuf zwarte peper op.
- Zet het vuur onder de pasta uit zodra deze gaar is. Haal de pan van het vuur en roer hier de geklutste eieren door tot de kaas helemaal gesmolten is.
- Serveer direct en bestrooi eventueel met extra kaas, zwarte peper en peterselie.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
en wat als je geen IG hebt?
Dan kun je helaas aan deze specifieke winactie niet deelnemen.
Wat een prachtige foto’s met de pannen en wat een goedverzorgde gesponsorde post. Complimenten! (Nu heb ik zin in chorizo om 22.00, het enige nadeel)
Dankjewel voor je complimenten! En sorry voor de avondhonger haha!
Lijkt me heerlijk, maar moet het echt 20 minuten koken?
Normaal kook ik pasta niet langer dan 10 minuten.
Ja, het heeft nu echt wat langer nodig omdat je de hoeveelheid vocht exact hebt afgemeten en er ook andere ingrediënten in de pan zitten.