Ik ben dol op snacks die iets te maken hebben met kaas. Kaastengels, nacho’s met kaas of gewoon blokjes kaas… Van deze chili cheese nuggets word ik ook heel blij. Dat zijn een soort van kaasbommetjes met een beetje pit en heerlijk krokant gefrituurd. Het is wat mij betreft een echte Fastfood Friday want voor de vulling heb je maar twee ingrediënten nodig. Say what? Ja: geraspte Cheddar en rode peper (of jalapeños) – meer niet! Voor het krokante laagje gebruik ik panko, Japans broodkruim. Het wordt gebruikt voor producten die worden aangeduid met ’tempura’. Tempura shrimp bijvoorbeeld zijn van die mega krokant gefrituurde garnalen. Ik ben dol op panko en gebruik het altijd heel graag voor mijn frituursnacks, een krokant korstje is namelijk gegarandeerd.
Met onderstaand recept maak je 14 kleine cheese nuggets. Dat is voldoende als je de cheese nuggets serveert als onderdeel van een borrelplankje. Verdubbel de hoeveelheid kaas en peper rustig als je meer cheese nuggets wilt.
Chili Cheese Nuggets
Benodigdheden
- frituurpan of pan met olie
Ingrediënten
- 150 g Cheddar - geraspt
- 30 g jalapeños of 1 rode peper - fijngehakt
- 50 g bloem
- 1 ei - losgeklopt
- 50 g panko
- olie om in te frituren
Instructies
- Verwarm de olie in een diepe pan of frituurpan naar 180℃.
- Doe de geraspte kaas en rode peper bij elkaar in een kom en kneed dit samen tot je balletjes kunt vormen van de twee ingrediënten. Vorm 14 balletjes van de kaas.
- Wentel de kaas door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko.
- Frituur de chili cheese nuggets in 4 minuten goudbruin en knapperig. Serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Chili cheese nuggets: bij mij lopen ze leeg
Is daar iets aan te doen?
Nog een keertje extra paneren. Met zulke snacks moet je er echt voor zorgen dat de paneerleeg compleet dicht is. Ieder gaatje zorgt voor leeggelopen cheese nuggets.
hallo,
even een vraagje…als ik ze invries, moet ik ze dan eerst ontdooien of kunnen ze bevroren in de frituur?