Aardappelen eten we nog steeds niet heel vaak hier in huis maar het blijft natuurlijk een product waar je lekker veel mee kunt variëren. En bovendien vormt het daardoor ook een makkelijke basis voor een bijgerecht. Iedere keer een leuk bijgerecht verzinnen blijft namelijk een dingetje. Een poos geleden deelde ik op OMF een recept voor Smashed Potatoes, hartstikke lekker en makkelijk om te maken. Ik besloot om een variatie op dat recept te verzinnen en dat werden deze Mosterdaardappeltjes uit de oven. Lekker krokant van de buitenkant maar nog fluffy van binnen en door de toevoeging van de mosterd en kruiden lekker pittig en bijzonder van smaak.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 12 – 16 rode krieltjes (roseval)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels grove mosterd
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- peper en zout
1. Spoel de aardappeltjes af onder de koude kraan en kook ze vervolgens in 12 – 15 minuten gaar.
2. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
3. Verdeel de aardappeltjes over de bakplaat en druk ze met een vork of aardappelstamper voorzichtig plat. Probeer ze niet te erg te verkruimelen.
4. Roer de mosterd en alle gedroogde kruiden door de olijfolie en smeer de aardappeltjes hiermee in.
5. Bestrooi de aardappeltjes met peper en zout en bak ze nog eens 15 minuten in het midden van de oven tot de randjes knapperig zijn.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Ontzettend leuk en simpel idee, die ga ik eventjes onthouden!
Smashed potatoes zijn zo lekker en zien er ook zo leuk uit! Kan me voorstellen dat mosterd erbij heerlijk is!
Wat een goed idee, dat wil ik ook eens proberen!
Dat ga ik zeker proberen! Ik hou nl echt niet van aardappel
Wij eten enorm graag aardappels uit de oven, maar hier hebben we beide nog niet aan gedacht! Zeker weten dat we dit binnenkort gaan maken :D
Lekker zeg, weer eens iets anders dan aardappeltjes met rozemarijn!
Wij eten ook niet heel vaak aardappelen, maar een goede puree of lekkere aardappeltjes uit de oven gaan er wel in…
Nou zo lust ik ook wel aardappeltjes
Heerlijk waren de aardappeltjes. Samen met zeetong, gewokte groene asperges, peultjes en ui. Mmm dank je wel voor de inspiratie!