Mosselen in gele curry

Tegenwoordig word ik net zo blij van het mosselseizoen als van het witte aspergeseizoen. Gelukkig zijn mosselen een stuk langer verkrijgbaar dan witte asperges, eigenlijk het hele jaar door met uitzondering van de lentemaanden. Zet mij een pan met Zeeuwse mosselen voor en je hebt een zielsgelukkige Sabine. Wat frietjes en/of brood erbij, eventueel een knoflooksausje en ok, bij voorkeur ook nog een glas wijn en je hoort mij de rest van het diner niet meer. Op OMF heb ik al behoorlijk wat mosselrecepten met je gedeeld, maar deze nog niet! Vandaag maak ik mosselen in gele curry en die zijn me toch een partijtje lekker. Enorm Aziatisch en dankzij de kaffirlimoen en het citroengras ook lekker fris van smaak. Heel anders dan het klassieke recept met bijv. room en spekjes, een leuke afwisselen als je wat vaker mosselen eet. We aten deze mosselen zelf met Naanbrood dat echt perfect is om in de gele curry te dippen als de mosselen op dreigen te raken.

Wellicht onnodig om te zeggen maar kies voor dit gerecht voor kwalitatief goede mosselen. Ik koop zelf graag mosselen bij de visboer en anders haal ik ze van het merk Fishtales. Deze mosselen bevatten veel vlees en er zitten ook relatief weinig kapotte mosselen in een verpakking – ook fijn. Zelf schoonmaken is altijd even een klusje: verwijder de baarden (dit zijn de ‘draadjes’ die je vaak aan de zijkant van een mossel uit de schelp ziet hangen – je trekt ze er zo uit!), gooi kapotte schelpen weg en check of de mosselen nog leven door openstaande mosselen een ferme tik op het aanrecht te geven. Sluiten de schelpen zich weer, dan zijn de mosselen nog goed! Als je extra tijd hebt is het ook raadzaam om alle pokken van de schelpen te verwijderen. Deze kun je gewoon met een scherp mesje weg ‘schaven’. Het schoonmaken kost even wat tijd maar het garen van de mosselen is vervolgens weer in no-time gedaan dus al met al is dit een makkelijke maaltijd.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Mosselen in gele curry

3.34 van 3 stemmen

Mosselen in gele curry

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 1,5-2 kg Zeeuwse mosselen
  • 70 gr gele currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 2 blaadjes kaffir limoen
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 el vissaus
  • 200 gr Thaise wokgroenten
  • 2 bosuitjes - in ringen
  • verse peterselie/koriander

Instructies

  • Maak de mosselen schoon en spoel ze goed af onder de kraan.
  • Verhit een beetje olie in een diepe pan (met deksel) en bak hierin de currypasta, kaffir limoen, kurkuma en chilivlokken even aan.
  • Kneus de stengel citroengras of breek hem op een paar plekken en doe deze in de pan.
  • Doe de Thaise wokgroenten in de pan en bak de groenten zo'n 5 minuten mee zodat ze wat zachter kunnen worden.
  • Schenk vervolgens de kokosmelk en vissaus in de pan en roer alles goed door. Breng de curry aan de kook en kook de curry zo'n 10 minuten op laag vuur zodat alle smaken even goed in kunnen trekken.
  • Doe de mosselen bij de curry in de pan en schep het geheel goed om.
  • Doe de deksel op de pan en stoof de mosselen in 7-10 minuten helemaal gaar. De mosselen zijn goed als de schelpen openstaan. Schep af en toe even goed om zodat ook de bovenste mosselen de kans krijgen om in de curry te stoven.
  • Garneer de mosselen met de bosuitjes en verse koriander of peterselie. Serveer de mosselen in gele curry direct.

Join the Conversation

  1. Narska says:

    Leuke video en lekker recept (lijkt mij). Toen ik zag dat tijdens het proeven een mossel viel, moest ik aan de bloopers filmpjes denken. Maak jij deze ook tijdens de opnames? Verwijder jij deze of bewaar jij ze? Het lijkt mij grappig om best of bloopers een keertje te zien :)

    1. Haha, ik heb vaak niet echt noemenswaardige bloopers tussen de beelden zitten om daar een video van te maken. Vaak is het een keer een verspreking ofzo maar die zijn niet echt grappig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close