Mosselen met curry en kokosmelk

Wat is er nou heerlijker dan een warme, geurige pan met mosselen die op tafel wordt gezet? Zeker wanneer het mosselen met gele curry en kokosmelk betreft. Tegenwoordig word ik net zo blij van het mosselseizoen als van het witte aspergeseizoen. Gelukkig zijn mosselen een stuk langer verkrijgbaar dan witte asperges, eigenlijk het hele jaar door met uitzondering van de lentemaanden. Zet mij een pan met Zeeuwse mosselen voor en je hebt een zielsgelukkige Sabine. Op OMF heb ik al behoorlijk wat mosselrecepten met je gedeeld, maar deze nog niet! Vandaag maak ik mosselen met gele curry en die zijn me toch een partijtje lekker. Enorm Aziatisch en dankzij de kaffirlimoen en het citroengras ook lekker fris van smaak. Heel anders dan het klassieke recept met bijv. room en spekjes, een leuke afwisseling als je wat vaker mosselen eet.

De charme van mosselen met gele curry

Gele curry, bekend om zijn milde, maar rijke smaak, is de basis van dit gerecht. De specerijenmix, vaak bestaande uit kurkuma, koriander, komijn, en gember gaat perfect samen met de natuurlijke ziltheid van mosselen. Door mosselen te bereiden met gele curry, geef je een exotische twist aan een klassieke favoriet. De combinatie van de zilte smaak van de mosselen met de rijke, kruidige aroma’s van gele curry en de romigheid van kokosmelk maakte dit gerecht voor mij echt een aanrader!

Wat eet ik bij mosselen met curry en kokosmelk?

Normaal zou ik kiezen voor frietjes en/of brood erbij, eventueel een knoflooksausje. En ok, bij voorkeur ook nog een glas wijn dan hoor je mij de rest van het diner niet meer. Bij de deze mosselen met curry en kokosmelk passen frietjes en normaal brood voor mijn gevoel niet echt. Dus aten we deze mosselen met Naanbrood dat echt perfect is om in de gele curry te dippen als de mosselen op dreigen te raken. Je kunt het zelf maken zoals ik doe in de video, of koop het kant-en-klaar in de supermarkt!

Mosselen kopen?

Ik heb een persoonlijke voorkeur wanneer het aankomt op het kopen van mosselen. Idealiter ga ik naar een visboer. Het directe contact, de mogelijkheid om vragen te stellen en het advies dat je van een vakman krijgt, is onbetaalbaar. Bij de visboer vind ik dat mosselen altijd voldoen aan de volgende punten: stevig vlees, een frisse zeegeur en een levendige uitstraling.

Wanneer ik geen tijd of zin heb om naar de visboer te gaan dan is mijn tweede keuze mosselen van het merk Fishtales. Dit merk staat bekend om zijn toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit. Fishtales-mosselen zijn niet alleen rijk aan smaak, maar bevatten ook veel vlees. Bovendien is het fijn dat er relatief weinig kapotte mosselen in hun verpakkingen zitten.

Mosselen schoonmaken

Zelf schoonmaken is altijd even een klusje: verwijder de baarden (dit zijn de ‘draadjes’ die je vaak aan de zijkant van een mossel uit de schelp ziet hangen – je trekt ze er zo uit!), gooi kapotte schelpen weg en check of de mosselen nog leven door openstaande mosselen een ferme tik op het aanrecht te geven. Sluiten de schelpen zich weer, dan zijn de mosselen nog goed! Als je extra tijd hebt is het ook raadzaam om alle pokken van de schelpen te verwijderen. Deze kun je gewoon met een scherp mesje weg ‘schaven’. Het schoonmaken kost even wat tijd maar het garen van de mosselen is vervolgens weer in no-time gedaan dus al met al is dit een makkelijke maaltijd.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Mosselen met gele curry

Mosselen met curry en kokosmelk

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Mosselen in gele curry

3.34 van 3 stemmen

Mosselen in gele curry

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 1,5-2 kg Zeeuwse mosselen
  • 70 gr gele currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 2 blaadjes kaffir limoen
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 el vissaus
  • 200 gr Thaise wokgroenten
  • 2 bosuitjes - in ringen
  • verse peterselie/koriander

Instructies

  • Maak de mosselen schoon en spoel ze goed af onder de kraan.
  • Verhit een beetje olie in een diepe pan (met deksel) en bak hierin de currypasta, kaffir limoen, kurkuma en chilivlokken even aan.
  • Kneus de stengel citroengras of breek hem op een paar plekken en doe deze in de pan.
  • Doe de Thaise wokgroenten in de pan en bak de groenten zo'n 5 minuten mee zodat ze wat zachter kunnen worden.
  • Schenk vervolgens de kokosmelk en vissaus in de pan en roer alles goed door. Breng de curry aan de kook en kook de curry zo'n 10 minuten op laag vuur zodat alle smaken even goed in kunnen trekken.
  • Doe de mosselen bij de curry in de pan en schep het geheel goed om.
  • Doe de deksel op de pan en stoof de mosselen in 7-10 minuten helemaal gaar. De mosselen zijn goed als de schelpen openstaan. Schep af en toe even goed om zodat ook de bovenste mosselen de kans krijgen om in de curry te stoven.
  • Garneer de mosselen met de bosuitjes en verse koriander of peterselie. Serveer de mosselen in gele curry direct.

Join the Conversation

  1. Narska says:

    Leuke video en lekker recept (lijkt mij). Toen ik zag dat tijdens het proeven een mossel viel, moest ik aan de bloopers filmpjes denken. Maak jij deze ook tijdens de opnames? Verwijder jij deze of bewaar jij ze? Het lijkt mij grappig om best of bloopers een keertje te zien :)

    1. Sabine Author says:

      Haha, ik heb vaak niet echt noemenswaardige bloopers tussen de beelden zitten om daar een video van te maken. Vaak is het een keer een verspreking ofzo maar die zijn niet echt grappig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close