Kokos Citroen Balletjes (Healthy!)

Regelmatig krijgen we van jullie de vraag of we ook wat healthy recepten op OMF willen plaatsen en aangezien ik met enige regelmaat best wel met gezonde voeding bezig ben, plaats ik hier zo nu en dan een verantwoord recept. Dat kan een lunch of avondmaaltijd zijn maar ook zeker een snack zoals deze GODDELIJKE balletjes. Want ja, gezond kán ook heel lekker zijn (blablabla je kent het standaard verhaaltje wel). Gezond/verantwoord haalt het vaak niet bij the real deal, de welbekende guilty pleasures (laten we eerlijk wezen), maar er zijn van die pareltjes die gezond en net zo goed héél lekker zijn. Komt goed uit want soms heb je even behoefte aan een beetje balans in je voeding en dan is een verantwoorde snack best wel welkom. Prima! Verzinnen we die gewoon.

Ik heb deze balletjes inmiddels al een paar keer gemaakt dus ik kan wel zeggen dat ze aardig favoriet zijn geworden. De laatste keer dat ik ze maakte vermenigvuldigde ik mijn recept met 3 waardoor ik een lekker voorraadje in de koelkast had staan. Of dat verstandig is? Weet ik niet, wel lekker!

3M8A9216

No ratings yet

Kokos Citroen Balletjes (Healthy!)

Porties10 stuks

Ingrediënten

  • 40 gram amandelmeel
  • 1 kleine citroen rasp + sap
  • 60 gram kokosrasp + een beetje extra om ze doorheen te rollen.
  • 50 gram dadels zachte, plakkerige dadels
  • 1 el honing

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in de food processor en mix het geheel tot een plakkerige massa.
  • Draai nu bolletjes van per stuk ongeveer 20 gram. Rol ze erna door de kokos en stop ze in een af te sluiten bakje. Bewaar ze in de koelkast (ze stijven nog een beetje op).

Notities

Tip: De toko waar ik regelmatig kom verkoopt kruiden in van die platte bakjes. Hier staat ook amandelmeel tussen, en dat is veel goedkoper dan gelijk zo'n grote (dus dure) zak die je bij de natuurwinkel koopt.

Join the Conversation

  1. Sandra says:

    Deze klinken lekkerrr! Ik duik gelijk morgen de keuken in.

  2. Britt says:

    Heerlijk! Zijn deze ook met speltmeel te maken in verband met notenallergie?

    1. Vivian Author says:

      Ja hoor, dat is mogelijk. Ze zullen dan waarschijnlijk wel iets anders smaken.

  3. Sandra says:

    Ik heb ze vandaag gemaakt…. HE-MELS, erg lekker!

    1. Vivian Author says:

      Wat leuk!

  4. Anita says:

    Wat voor keukenmachine gebruiken jullie om de dadels goed fijn te krijgen ( zonder dat het 1 klont gaat worden )

    1. Vivian Author says:

      Ik gebruik deze foodprocessor: https://www.ohmyfoodness.nl/recipe/raw-vanillecheesecake-dadelkaramel

      Maar als je goede plakkerige dadels hebt dan zal het er sowieso voor zorgen dat je ‘beslag’ een grote bal wordt. Zolang alles goed gemengd is is dat prima, daar trek je vervolgens stukken uit om een balletje van te rollen.

  5. Ellen says:

    Ik heb ze ondertussen al een paar keer gemaakt en vindt ze heerlijk. Hoe lang kan je ze in de ijskast bewaren denk je? En denk je dat je ze kan invriezen?

    1. Zeker wel 5 dagen tot een week in de koelkast. Invriezen kan ook heel goed, dan zijn ze minimaal 3 maanden houdbaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close