Zoals jullie inmiddels weten werk ik dit jaar samen met mijn favoriete internetslagerij BBQuality. Nu we de zomervakantie definitief achter ons hebben gelaten, kan ik het me voorstellen dat de barbecue wat minder aanstaat en dat je wellicht minder snel geneigd bent om online je vlees te bestellen. Maaaarrr zo hoeft het helemaal niet te zijn! Ik maakte deze kipsaté curry, die echt perfect is voor een doordeweekse dag, met de heerlijke kippendijen van BBQuality.
In het artikel dat hoort bij de gevulde cheeseburgers stipte ik al even aan dat BBQuality naast het adres voor het lekkerste barbecuevlees, ook mijn favoriete slagerij is voor ‘dagelijks’ vlees. Onder dagelijks vlees schaar ik alledaags vlees dat je wat vaker gebruikt. Gehakt bijvoorbeeld, maar in ons geval ook kippendijen. Kipdijfilet maakt, net als het gehakt voor de cheeseburgers, ook deel uit van het BBQuality Club-abonnement. Daarmee krijg je iedere maand een box met vlees geleverd voor 14 maaltijden per maand. Zo grijp je nooit mis.
Kipdijfilet gebruik ik doorgaans overal voor, simpelweg omdat ik het veel lekkerder vind dan kipfilet. Mocht je deze curry wat lichter willen dan kun je prima kipfilet gebruiken. Houd er dan wel rekening mee dat kipfilet een stukje droger is, dus kook de kipsaté curry bij voorkeur 5 minuten minder lang dan is aangegeven in het recept.
Serveer de kipsaté curry met ingelegde komkommertjes, rode ui, augurken en/of atjar. Hou het in ieder geval lekker fris, dan past het goed bij de intense smaak van de pinda(kaas).
P.S: mocht je dan bij BBQuality bestellen, zorg er dan voor dat je even een account aan maakt. Met iedere aankoop spaar je punten en daarmee kun je weer onwijs toffe items bestellen in de webshop, waaronder hele mooie messen, snijplanken, een barbecueschort en barbecuetools.
Kipsaté curry
Ingrediënten
Voor de kip
- 750 g kipdijfilet of kipfilet - in blokjes
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 2 el maizena
Voor de curry
- 4 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 1 blaadje kaffir limoen
- 1 stengel citroengras - gekneusd
- 150 g pindakaas
- 2 el mirin
- 2,5 el sojasaus
- 2 tl sesamolie
- 2 tl honing
- 1/2 tl gemberpoeder
- 400 ml kokosmelk
- geroosterde pinda's
Instructies
- Doe de blokjes kip in een kom of ziplockbag en voeg hier de sojasaus, rijstazijn en maizena aan toe. Schep alles even goed om.
- Verhit een laagje olie in een diepe pan en bak hierin de kip tot deze goudbruin kleurt.
- Voeg dan de ui en knoflook toe en bak dit mee tot de knoflook goed begint te geuren.
- Doe het blaadje kaffir limoen en de stengel citroengras in de pan.
- Roer de pindakaas, mirin, sojasaus, sesamolie, honing, gemberpoeder en kokosmelk door elkaar en schenk dit in de pan. Roer goed door.
- Breng de curry aan de kook, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de kipsaté curry 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer de kipsaté curry met gekookte rijst en garneer de curry met geroosterde pinda's.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.